Foto: DELFI

Liepājas mērs Uldis Sesks ir saņēmis vairākas sūdzības no liepājniekiem un Liepājas viesiem par katastrofālo autoceļa A9 stāvokli pie Grobiņas, tāpēc viņš aicina VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" nekavējoties sākt darbu, lai salabotu šo ceļa posmu, informēja Liepājas domē.

Tikko gaisa temperatūra pārsniedz + 25 grādus, ceļa segumā izmantotais bitumens izkūst, radot satiksmei bīstamus apstākļus un veidojot jaunas bedres asfalta segumā.

Pirms divām nedēļām šajā autoceļa posmā bija līdzīga situācija, un AS "Latvijas Autoceļa uzturētājs" pārstāvji publiski solīja situāciju risināt, kad kļūs vēsāk. Vēsāks laiks bija visu pagājušo nedēļu, taču nekādu uzlabojumu posmā pie Grobiņas nav.

Valsts galvenā autoceļa A9 posms Grobiņa – Liepāja ir viens no noslogotākajiem valsts autoceļa tīkla posmiem ārpus Rīgas un tieši ietekmē Liepājas reģiona ekonomisko situāciju. Šis ceļš ir galvenā maģistrāle uz Liepājas ostu, kurā notiek regulāra prāmju satiksme.

Liepājas mērs vērsies ar oficiālu vēstuli pie VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ar aicinājumu nekavējoties uzsākt operatīvu darbu, lai novērstu katastrofālo stāvokli valsts galvenā autoceļa A9 posmā pie Grobiņas.

Mērs arī lūdz informēt Liepājas pašvaldību par jau paveiktajiem darbiem, kā arī visiem plānotajiem darbiem un darbu izpildes termiņiem. Vēstules kopijas nosūtītas arī Satiksmes ministrijai un Latvijas Valsts ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!