Liepājas osta vētras dēļ slēgta kuģu satiksmei, informē Liepājas ostas kuģu satiksmes dienestā. Savukārt Ventspils ostā saglabājas kuģu kustības ierobežojumi.
Liepājas ostā pašlaik pūš dienvidrietumu vējš ar ātrumu 23,5 metri sekundē (m/s), labvēlīgākus laika apstākļus ienākšanai ostā gaida divi transporta kuģi, bet atstāt ostu vēlas viens kuģis.

Laika prognoze liecina, ka no plkst.17 līdz 20 vēja ātrums varētu palielināties līdz 28 metriem sekundē.

Liepājas ostas kuģu satiksmes drošības noteikumi paredz, ka kuģu satiksme ostā tiek ierobežota, ja vēja ātrums pārsniedz 14 metrus sekundē.

Savukārt Ventspils ostā jau kopš rīta saglabājas kuģu kustības ierobežojumi. Ienākšanu Ventspils ostā reidā negaida neviens kuģis, savukārt no Ventspils ostas vēlas iziet kravas pasažieru prāmis. Tā iziešana plānota plkst.4.

Ventspils ostā vēja ātrums patlaban sasniedz 29 m/s.

Rīgas osta, neskatoties uz stipro vēju, pagaidām nav slēgta, sacīja ostas kapteinis Eduards Delvers, piebilstot, ka naktī tiek solīts spēcīgāks vējš, kas varētu sasniegt ātrumu 27 metri sekundē.

Viņš atzina, ka ostā šodien nav pārāk daudz darba. Visi kuģi, kas vēlējušies iziet no ostas, to izdarījuši, arī to ienākšana nav aizkavējusies.

Kā sacīja Delvers, kuģu satiksmes ierobežojumu noteikšana ir atkarīga no situācijas - laika apstākļiem un izmantojamās piestātnes. Bīstamāka situācija ir, ja vējš pūš no ziemeļiem, ziemeļrietumiem, jo tad viļņi ir lielāki. Patlaban vēja virziens esot labvēlīgāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!