Jaunajā studiju gadā Liepājas Universitāte uzņems studentus jaunizveidotā licencētā akadēmiskā bakalaura studiju programmā "Baltu filoloģija un kultūra", informēja studiju programmas direktore, Literatūras katedras vadītāja Dr.philol. Zanda Gūtmane.

Programma izstrādāta uz Liepājas Universitātē iepriekš piedāvātās bakalaura studiju programmas "Latviešu filoloģija" bāzes, paplašinot humanitāro zinātņu studiju spektru un samazinot studiju ilgumu līdz trim gadiem.

Programmas koncepcija ir latviešu valodas un kultūras izziņa baltu tautu grupas un Baltijas jūras reģiona kultūras vēstures kontekstā.

Jaunas studiju programmas izveidei ir vairāki pamatojumi. Mūsdienu dzīves temps nosaka nepieciešamību veidot saturiski maksimāli piepildītas, bet studiju ilguma ziņā kompaktas studiju programmas. Izglītības sistēmas un kultūras dinamiskā attīstība izvirza starpdisciplināru studiju nepieciešamību, un, lai LiepU studiju programma būtu konkurētspējīga ar citām Latvijas augstskolu piedāvātajām filoloģiskas ievirzes studiju programmām, programmas saturā ir svarīgi attīstīt tikai sev vien raksturīgo.

Bez latviešu filoloģijas, kura tiek apgūta pašreiz realizētajā programmā, jaunajā programmā būs iespējams studēt baltu filoloģiju un apgūt lietuviešu valodu. Savukārt kultūras studijas programmā tiks realizētas kulturoloģiskā ievirzē, kas ietver gan baltu tautu kultūras un ideju vēstures izziņu, gan arī kultūras teoriju.

Studiju rezultātā absolventi iegūs augstākās izglītības diplomu - bakalaura diplomu, akadēmisko grādu - humanitāro zinātņu bakalaura grādu filoloģijā. Pēc studiju programmas beigšanas absolventiem iespējams turpināt akadēmiskās studijas Liepājas Universitātes Humanitāro zinātņu maģistra studiju programmā "Latviešu filoloģija" un iegūt filoloģijas maģistra grādu, vai arī studēt profesionālā maģistra studiju programmā "Lingvodidaktika" un iegūt profesionālo maģistra grādu un latviešu valodas un literatūras skolotāja kvalifikāciju, vai studēt citās Latvijas un Eiropas augstskolās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!