Atkārtotajā mormoņu saieta nama būvniecības ieceres publiskajā apspriešanā Liepājas Būvvalde saņēmusi 278 vēstules, lielākā daļā izteikts atbalsts šāda nama būvniecībai Liepājā, informēja Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.
Apspriešanas rezultātus izvērtēs deputāti vispirms Pilsētas attīstības komitejā, bet pēc tam - domes sēdē.

254 vēstulēs izteikts atbalsts saieta nama jeb Pēdējo Dienu Svētās Jēzus Kristus baznīcas būvniecībai, sešās vēstulēs noraidīta būvniecības iecere; 17 saņemtās vēstules nav derīgas, jo iesniegtas pēc apspriešanas termiņa beigām vai tajās nav norādīts autors un viņa adrese.

Vecliepājas rajona arhitekte Gunta Šnipke norādīja, ka arhitekta Andra Kokina izstrādātajā jaunajā projekta variantā ir novērstas iepriekš konstatētās nepilnības un projekts vairāk piemērots pilsētas centra apbūvei.

Pilsēta ir saņēmusi individuālu projektu, nevis tipveida ēkas risinājumu. Šo variantu ir saskaņojusi arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, kura izteica iebildumus agrāk.

Pērn oktobrī Pilsētas attīstības komiteja noraidīja ieceres metu kā neatbilstošu pilsētas kultūrvēsturiskās vides raksturam un Liepājas Apbūves noteikumiem. Šāds lēmums tika pieņemts pēc pirmās publiskās apspriešanas, kas notika 2004.gada augustā.

Otrās publiskās apspriešanas gaitā tāpat kā pirmajā apspriešanā izteikti arī argumenti pret iespējamo baznīcas celtniecību vispār: izvēlētā vieta atrodas vairāku skolu tuvumā, kā arī citu konfesiju baznīcu tuvumā; vieta ir pilnīgi neatbilstoša šādai būvei; šajā vietā varētu būvēt kultūras vai atpūtas centru; šo būvi varētu būvēt Karostā vai Zaļajā birzē.

Kā atzīst Būvvaldes speciālisti, šie viedokļi neskar arhitektūru un projektu, bet pauž autoru nostāju pret minētās baznīcas draudzes atrašanos Liepājā.

"Vietā, kur iecerēts būvēt baznīcu, atbilstoši pilsētas plānojumam ir noteikta sabiedriskās un darījumu apbūves teritorija. Tur šāda dievnama atrašanās ir atļauta un iespējama," sacīja Šnipke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!