Foto: DELFI
Kāds nezināms darbonis laikrakstos ievietojis sludinājumu ar aicinājumu par maksu nosūtīt daudzdzīvokļu māju durvju kodus, informē "Kurzemes Vārds".

Noskaidrojies, ka sludinājumu, kurā liepājnieki tika aicināti par maksu sūtīt pilsētas daudzdzīvokļu māju kodus, bija ievietojis kāds cilvēks no Tukuma. Tomēr viņa mērķus nav izdevies noskaidrot, un šī savdabīgā sludinājuma autors savas aktivitātes ir beidzis. Sludinājumi tika izvietoti interneta portālos.

"Kurzemes Vārds" uzsācis saraksti ar sludinājuma autoru, uzdodoties par potenciālo darba ņēmēju, paužot arī bažas, vai tas ir likumīgi. Uz to saņemta atbilde, ka juridiski nekādu problēmu neesot, jo neviens likums to neaizliedzot. Firma jau esot savākusi 15 000 durvju kodu. Ja kodu piegādātājs būšot aktīvs, viņam vēlāk piedāvāšot regulāri piepelnīties ar korespondences piegādi.

Uzzinot par šādu sludinājumu, par to interesi izrādīja policijas struktūras, jo arī tām šī informācija likās savdabīga. Policija noskaidroja, ka sludinājuma autors meklējams Tukumā. Taču viņu pašu identificēt neizdevās, jo IP adresi izmanto ap 70 adresātu.

Versijas par durvju kodu nepieciešamību ir vairākas, norāda "Kurzemes Vārds". Iespējams, kāds patiešām nemākulīgi organizēja pasta pakalpojumu biznesu, varbūt kāds vēlējās veidot interneta mājaslapu, kur cilvēki varētu iegūt šādu informāciju. Taču tikpat labi sludinājuma autoriem varēja būt padomā arī kādi krimināla rakstura plāni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!