Foto: F64
Pagājušās nedēļas nogales lietavu izraisīto postījumu novēršana Saldus novadam izmaksās līdz 425 000 latu, bet Brocēnu novadam nodarītie zaudējumi lēšami ap 200 000 latu, informēja novadu pašvaldībās.

Saldus novada pašvaldība aplēsusi tikai aptuveno zaudējumu summu, un tā vēl tiks precizēta, informēja Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa. Lielākie zaudējumi ir tieši Saldus pilsētai, bet pagastos tik liela summa postījumu novēršanai nav nepieciešama. Nauda galvenokārt nepieciešama izskaloto ielu, ceļu un caurteku labošanai. Pašvaldība vērsīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) ar lūgumu kompensēt radušos zaudējumus. Tas jādara diezgan steidzami, lai visus nepieciešamos darbus varētu pabeigt līdz pirmajam salam, piebilda Rassa. Tiesa, arī pašvaldībai pašai būšot jāsedz aptuveni 30% no darbu izmaksām.

Savukārt Brocēnu novadā ceļu un caurteku labošanai nepieciešami 200 000 latu. Arī Brocēnu pašvaldība vērsīsies VARAM ar lūgumu kompensēt šos zaudējumus, jo pašvaldības budžetā līdzekļus šim mērķim neesot iespējams atrast, informēja Brocēnu novada domes priekšsēdētājs Arvīds Mēters.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē Saldū pēc stiprajām lietusgāzēm bija applūdušas vairākas mājas zemākajās vietās un izskaloti ceļi atsevišķos posmos, taču situācija nebija tik kritiska, lai lemtu par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!