Foto: LETA

Ekonomikas ministrija izstrādās rīkojumu, lai liktu pašvaldību būvvalžu speciālistiem pārbaudīt visu pēc 2009.gada, tas ir, Valsts būvinspekcijas reorganizācijas ekspluatācijā nodoto sabiedrisko ēku drošību.

Pārbaudes būs jāpabeidz līdz šā gada 25.decembrim.

To otrdien valdības sēdē, iepazīstinot ministrus ar priekšlikumiem, kas tapuši pēc 21.novembra traģēdijas Zolitūdē, norādīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs.

Pašvaldību būvvaldēm plānots uzdot apsekot arī sabiedriski nozīmīgu ēku būvlaukumus, lai uz vietas pārliecinātos par tur notiekošo.

Līdz šā gada 10.decembrim tiks izveidota arī interneta vietne, kur sabiedrība anonīmi varēs ziņot par iespējami riskantām ēkām, taču vēl tiks domāts par kritērijiem, kas ļautu atpazīt gadījumus, kad nepieciešamas nopietnas drošības pārbaudes. "Piemēram, ja kāds ierakstīs, ka visa būvniecība ir slikta, ar to mēs neko nevarēsim iesākt," skaidro Spirdonovs.

"Delfi" jau ziņoja, ka daļu no problēmām, kas saistītas ar pārmērīgi vaļīgu būvniecības procesa kontroli, Ekonomikas ministrija cer atrisināt ar jauno Būvniecības likumu, kas stāsies spēkā no 2014. gada 1.februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!