Limbažu Galvenā bibliotēka, Limbažu muzejs un Latvijas Akadēmiskā bibliotēka kopīgi īstenojuši projektu "Minhauzena virtuālā pasaule", kura ietvaros izveidota mājaslapa http://minhauzens.elimbazi.lv. Tajā apkopota visa par Minhauzenu pieejamā informācija.
Projekta pieteikums uzvarēja kultūras programmas "Bibliotēku, arhīvu un muzeju sadarbības projektu digitālā vidē atbalsts" 2005.gada projektu konkursā, saņemot finansējumu projekta īstenošanai no Valsts Kultūrkapitāla fonda.

Minhauzena virtuālā pasaule piedāvā daudzveidīgus resursus - biogrāfiskas, kultūrvēsturiskas ziņas, datu bāzi par iespiestajiem materiāliem un interneta vidē pieejamo informāciju. Ieraksti ir papildināti ar digitalizētiem attēliem un anotācijām.

Izklaidei tiek piedāvāti jauno Minhauzenu stāsti, un katrs pats var pievienot savu fantastisko piedzīvojumu. Azartiskajiem prieku sagādās Minhauzena spēle, informē v/a "Kultūras informācijas sistēmas" sabiedrisko attiecību speciāliste Ilma Birzniece.

"Mērķis bija savākt kopā visu mantojumu, kas par Minhauzenu pieejams Latvijā," uzsver projekta vadītāja, Limbažu Galvenās bibliotēkas direktore Dzintra Justa. "Taču projektam nav pielikts punkts, un "Minhauzena pasaulei" nu jādomā, kā to turpināt, jo jauna informācija aizvien nāk klāt."

Kultūras programmu "Bibliotēku, arhīvu un muzeju sadarbības projektu digitālā vidē atbalsts" finansē Valsts Kultūrkapitāla fonds (VKKF) un administrē valsts aģentūra "Kultūras informācijas sistēmas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!