Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis pirmdien sarunā ar Limbažu rajona padomes priekšsēdētāju Jāni Bakmani norādīja, ka nedēļas laikā nepieciešams pieņemt šā gada budžetu. Bakmanis ministram apsolīja censties panākt budžeta pieņemšanu, informēja ministrijā.
„Ceru, ka padomes vadītājs, kurš atbild par rezultātu, vienreiz padarīs savu darbu,” saka ministrs, norādot, ka šogad rajona padomes budžetam jābūt. Rajona pašvaldības vadītājs gan sarunā, gan rakstiski vainu par budžeta nepieņemšanu novēlis uz piecu padomes deputātu pleciem.

„Es tomēr uzskatu, ka pašvaldības vadītāja pienākums ir nevis rādīt ar pirkstu uz saviem kolēģiem, bet atrisināt problēmu, lai neciestu iedzīvotāji,” saka ministrs.

Kamēr nav Limbažu rajona padomes sēdē pieņemts budžets, rajona padome nevar izlietot līdzekļus sociālajām un cita veida vajadzībām. Situācija Limbažos liecina ne tikai par deputātu nespēju sastrādāties, bet arī par to, ka nav pietiekošu kompromisa meklējumu, uzskata ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!