Līdz novada pašvaldību vēlēšanām, kas notiks jūnijā, Liteni turpmāk vadīs Normunds Ratseps, kuru otrdien aizklātā balsojumā ievēlēja pagasta padomes deputāti. Ar šādu balsojuma rezultātu ir neapmierināta daļa pagasta iedzīvotāju, kuri uzskata, ka viņu vēlmes deputāti nav ņēmuši vērā.
Pirmā balsošana par pagasta padomes priekšsēdētāju notika 6.martā. Likums par pašvaldībām nosaka, ka jauna pagasta padomes priekšsēdētāja vēlēšanām jānotiek divu mēnešu laikā kopš iepriekšējā atstādināšanas no amata.

Priekšsēdētāja amatam bija izvirzīts Vilnis Lapiņš, kurš līdz šim veica pašvaldības vadītāja vietas izpildītāja pienākumus pēc tam, kad no priekšsēdētāja amata 14.janvārī tika atstādināts Gunārs Ciglis. Deputāts Vitālijs Platais priekšsēdētāja amatam izvirzīja arī otru kandidatūru - deputātu Normunds Ratsepu, kurš pagastā strādā par projektu vadītāju. 6.martā pašvaldības vadītāju ievēlēt neizdevās, jo trīs deputāti balsoja "par", trīs - "pret", bet viens atturējās.

Pēc šī sēdes, lai paustu savu atbalstu Lapiņam, aktīvākie pagasta cilvēki organizēja parakstu vākšanu. Kopumā tika savākti apmēram 150 paraksti, kuri tika iesniegti pagasta padomes deputātiem, mudinot viņus izdarīt pareizo izvēli.

Lapiņš vēlēšanās zaudēja pēc tam, kad nobalsoja deputāts, kurš līdz šim atturējās. Lapiņš nenoliedz, ka labprāt būtu turpinājis vadīt pagastu līdz novada vēlēšanām jūnijā, jo bijušas ieceres ieviest kaut ko jaunu.

"Man bija patiesa programma, tajā paudu, ka mēs šajos laikos pagastā, piemēram, nevaram atļauties algot projektu vadītāju. Tas nebūtu godīgi pret Normundu Ratsepu, ja es to nebūtu pateicis pirms vēlēšanām. Uzskatu, ja mums jāatsakās no interešu pulciņiem vai kaut kas jāsamazina, piemēram, pirmsskolas izglītības iestādē, tad vispirms ir jāsamazina no "augšas"- tur, kur reāli varētu ietaupīt naudu," saka Lapiņš.

Jaunievēlētais pašvaldības vadītājs Ratseps uzsver, ka pats nav rāvies par priekšsēdētāju, viņa kandidatūru izvirzīja padomes deputāts.

"Arī man ir skaidrs, ko gribu paveikt šajos trīs mēnešos. Esmu priecīgs, ka mums ir izdevies pabeigt tik daudz dažādu objektu celtniecību pagastā. Daļa tiks nodotas maijā. Gribu, lai funkcionētu arī jaunā estrāde un stadions, kuru izbūvē ir ieguldīti lieli līdzekļi. Strikti raudzīšos pa nozarēm, kā vēl būtu iespējams samazināt finansiālo līdzekļu izlietojumu, lai netiktu skartas cilvēku algas. Laiks rādīs, vai esam rīkojušies pareizi, īstenojot tik vērienīgus projektus un ņemot aizdevumus to realizēšanai," saka Ratseps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!