Desmit tūrisma aģentūru pārstāvji no Lielbritānijas, Nīderlandes, Vācijas, Somijas un Beļģijas ar Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) starpniecību ceturtdien apmeklē iecienītākos tūrisma objektus Līvānus un Daugavpilī.
Apmeklējuma mērķis ir iepazīties ar Latgales tūrisma piedāvājumu un ieinteresēt ārzemju tūrisma aģentūras sadarbības veidošanā. Līdzīgs sadarbības modelis izveidots ar vairākām Latvijas tūrisma aģentūrām, kas savos maršrutos iekļāvušas Latgales iecienītākos tūrisma objektus.

Šajā reizē ārzemju tūroperatoriem tiks prezentēts Latgales mākslas un amatniecības centrs, kur būs iespēja aplūkot Latvijā garāko tautisko jostu un baudīt latgalisku cienastu, kā arī SIA "Lettglas" stikla muzejs, kurā redzami stikla izstrādājumi no fabrikas pirmsākumiem 1887. gadā.

Tālāk tūrisma pārstāvji dosies uz Daugavpili, kur iepazīsies ar Daugavpils cietoksni, aplūkos Marka Rotko izstādi, Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāli un Krievu namā baudīs senslāvu tradīcijas un tām raksturīgo cienastu.

Eiropas valstu tūroperatoru vizīte Latgalē saistīta ar starptautisko tūrisma izstādi "Balttour", kas 9. februārī sāksies Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!