Foto: LETA
Protestējot pret valsts vienaldzīgo attieksmi, Līvānu novada Rudzātu pagasta iedzīvotāji neizbraucamo ceļu dēļ gatavo protesta vēstuli satiksmes ministram, liecina informācija Līvānu novada mājas lapā.

Līvānu novada dome, aizstāvot iedzīvotājus, jau februāra sākumā esot brīdinājusi valsts augstākās amatpersonas par katastrofālo vietējo autoceļu stāvokli. Pašvaldība norāda, ka programma valsts 2.šķiras autoceļu sakārtošanai visā Latvijā savulaik tika apturēta līdzekļu trūkuma dēļ un "gaisā izkūpēja arī solījumi asfaltēt ceļus līdz novadu centriem", kāds ir arī Līvānu novada Rudzātu ceļš, kas pašlaik kļuvis neizbraucams, un tāds tas kļūst arī rudeņos un stipru lietavu laikā vasarā. "Kā šādā situācijā pārvietoties operatīvajam un sabiedriskajam transportam, skolēnu autobusiem, paliek neatbildēts jautājums," norāda pašvaldība.

Tomēr atbildes vēstulēs no valsts institūcijām pašvaldība esot saņēmusi "tikai līdzjūtības vārdus un "atrakstīšanos", ka naudas nav". "Es aicinātu godātās amatpersonas izkāpt no kvalitatīvajām ādas kurpēm, uzvilkt gumijas zābakus un atbraukt uz Rudzātiem, lai saprastu, ka valsts vietējie ceļi tiešām "nenodrošina komfortablu transportlīdzekļu pārvietošanos" (citāts no Satiksmes ministrijas atbildes vēstules). Es domāju, ka katrs, kurš noskatīsies Vidusdaugavas TV filmēto video, sapratīs, ka līdz komfortablai braukšanai te ir tālu. Varu pateikt, ka šādu valsts vienaldzību lauku cilvēki uztver vienkārši kā ņirgāšanos par viņu problēmām. Arī viņiem ir mazi bērni, kas slimo un jāved pie ārsta vai uz mūzikas skolu. Arī viņiem ir jānokļūst uz darbu, jākārto biznesa lietas. Gribas atgādināt, ka cilvēki nedzīvo tikai lielajās pilsētās," norāda Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Viņš norāda, ka šī problēma nav tikai Līvānu novadā, bet visā valstī, tāpēc sabiedrībai par to nevajadzētu klusēt, bet prasīt no valsts līdzekļus valsts vietējo ceļu sakārtošanai.

Tāpēc Līvānu novada iedzīvotāji nolēmuši neklusēt, bet vērst valsts amatpersonu uzmanību uz lauku ļaužu galveno problēmu – ceļiem. Tuvākajās dienās rudzātieši nosūtīs vēstuli un safilmēto video materiālu Satiksmes ministrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!