Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Jelgavas organizācijas kopsapulcē sestdien, 17.oktobrī, vairākums lēmis par darbības pārtraukšanu šajā politiskajā organizācijā.

Šādu Jelgavas sociāldemokrātu reakciju izraisījis LSDSP 41.kongresā nospraustais partijas darbības kurss par ciešāku sadarbību ar labējiem politiskiem spēkiem. Partijas biedru rindas Jelgavā atstājuši 19 sociāldemokrāti, jelgavnieki.lv informē SDP "Saskaņa" Jelgavas sociāldemokrātu atbalsta grupas vadītājs Ivars Jakovels.

LSDSP 41.kongresā šā gada 3.oktobrī tika pieņemts lēmums par nepieciešamību partijai meklēt sadarbības iespējas ar labējā spārna partijām – "Jauno laiku", "Pilsonisko savienību" un "Sabiedrību citai politikai" – veidojot priekšvēlēšanu apvienību startam 10.Saeimas vēlēšanās un rast iespēju ideoloģiskiem kompromisiem.

LSDSP nospraustais attīstības virziens Jelgavas sociāldemokrātiem šķiet absurds un neiespējams, jo šādas savienības ietvaros nepastāv iespējas pārstāvēt Latvijas darba ņēmēju intereses un mazturīgo iedzīvotāju vajadzības. Priekšvēlēšanu sadarbība ar labējiem ir solis pretim sociāldemokrātisko ideju aizmirstībai un iznīcībai. LSDSP Jelgavas organizācijas biedri vairākkārt partijas vadību bija lūguši meklēt sadarbības iespējas ar citiem kreisi centriskiem politiskajiem spēkiem. Diemžēl šis Jelgavas sociāldemokrātu viedoklis netika sadzirdēts.

LSDSP Jelgavas organizācijas kopsapulcē, lemjot par turpmāko pilsētas un tuvākās apkārtnes sociāldemokrātu darbību, tika pieņemts lēmums par LSDSP rindu atstāšanu un darba turpināšanu kopā ar Latvijas apvienotajiem sociāldemokrātiskajiem spēkiem politisko organizāciju apvienībā "Saskaņas centrs".

"Saskaņas centram" nolēmuši pievienoties arī līdzšinējais LSDSP Zemgales apgabala valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Čamanis, Jelgavas organizācijas priekšsēdētājs Igors Kuļevs un Jelgavas organizācijas priekšsēdētāja vietnieks Ivars Jakovels. Līdzšinējie LSDSP biedri politisko partiju apvienībai "Saskaņas centrs" pievienojas kā neatkarīga Jelgavas sociāldemokrātu grupa, iekļaujoties sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" izveides procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!