Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 2. oktobra, vakarā Latvijas Televīzijas skatītāju vērtējumam tika nodota Latvijas Mobilā telefona un VFS Films kopīgi veidotā televīzijas viedspēle Ciemos, kas iecerēts kā izglītojošs izklaides raidījums, kura ietvaros skatītājiem un spēles dalībniekiem būs iespēja iepazīt Latvijas novadus.

Viedspēlē dalību uzsākušas komandas no Viesītes, Baldones, Alūksnes, Rogovkas un Vaiņodes, pārstāvot katru Latvijas vēsturisko novadu, ieskaitot Sēliju, un katrā komandā ir trīs dažādu paaudžu personas, kas ļauj apvienot viedumu, briedumu un jaunību.

Kā norāda spēles veidotāji, tās galvenais uzdevums ir likt lietā zināšanas un viedtālruņus, lai uzzinātu interesantus faktus par savu un kaimiņu ciemu un galu galā noskaidrotu, kurš ciems tad ir labākais.

Astoņu raidījuma gaitā piecu Latvijas novadu ļaudis atraktīvā Kozmena jeb Mārtiņa Kozlovska vadībā dažādās pilsētās meklēs īpašos simbolus, risinās dažādus azartiskus uzdevumus un pārbaudīs savas zināšanas darbībā.

Pēc pirmajām piecām sērijām spēli pametīs tā komanda, kurai būs veicies vismazāk. Pēc tam - katrā etapā pa vienai, lai spēles finālā, sacenšoties trim komandām, pārliecinātos, kurā Latvijas novadā dzīvo visvarošākā un viedākā komanda.

Ar raidījuma Ciemos, kura režisora pienākumus uzņēmies Uģis Olte, palīdzību LMT vēlas palīdzēt dažādu paaudžu iedzīvotājam saprast un apgūt iespējas, kā jēgpilni savā ikdienā izmantot viedierīces un rast pēc iespējas noderīgāku pielietojumu 21. gadsimta tehnoloģijām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!