Ceturtdien uz kārtējo Rīgas pilsētas tūrisma darba grupas sanāksmi pēc Rīgas vicemēra Almera Ludvika (LPP/LC) aicinājuma bija sanākuši iesaistīto Rīgas domes institūciju un departamentu pārstāvji. Tikšanās mērķis bija izvērtēt aizvadīto aktīvā tūrisma sezonu Rīgā.
Rīgas vicemērs secināja, ka tūrisma nozarē vērojama stabila izaugsme – šī gada pirmajā pusē Rīgu apmeklēja par 33 tūkstošiem tūristu vairāk, salīdzinot ar pagājušo gadu. Tāpat arī tūristi iztērējuši par 22,4 miljoniem latu vairāk nekā pagājušo gadu attiecīgajā laika periodā. Tūristu skaita pieaugums ir ne tikai lēto aviolīniju, bet arī Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centra nopelns.

"Lai arī situācija tūrisma jomā Rīgā varētu tikt raksturota kā stabila un visumā pozitīva, tomēr ir vairāki neapmierinoši jautājumi. Īpaši akūts ir sabiedrisko tualešu trūkumu. Bez tām mēs nevaram runāt par sakārtotu tūrisma infrastruktūru Rīgā. Ja mēs runājām, ka jaunas tualetes būs gatavas oktobrī, tad šobrīd ir skaidrs, ka kaut kāds progress gaidāms tikai decembrī. Tāpat neatrisināts jautājums ir par tūrisma norādēm un normālu iespēju piebraukt pie tūristu autobusiem paredzētajām pieturvietām. Ir vajadzīga lielāka Rīgas domes Satiksmes departamenta, Ārlietu pārvaldes un Vides departamentu iesaiste un solījumu pildīšana," norādīja Ludviks.

Viņš arī stāsta, ka nākamajā sezonā gaidāmi vairāki nozīmīgi pasākumi – tādi kā valsts neatkarības 90 gadu jubilejas svinības un Dziesmu un deju svētki, tādēļ paredzams intensīvs tūrisma grupas darba periods un cieša koordinācija starp departamentiem. Nākamā Rīgas pilsētas tūrisma darba grupas sanāksme plānota 2007. gada novembrī.

Rīgas pilsētas tūrisma darba grupa tika izveidota 2006. gada februārī. Darba grupas vadītājs ir Rīgas vicemērs Almers Ludviks, un tās mērķis ir apspriest un risināt aktuālus jautājumus Rīgas pilsētas tūrisma jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!