Madonas rajona atvadām iztērēti vismaz 17 000 latu, otrdien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

Laikraksts norāda, ka vismaz 15 200 lati no kopējās summas tērēti grāmatas "Madonas rajonam 60" un fotoalbuma "Madonas rajons" izdošanai, bet vismaz 1590 lati izdoti par svinīgu sarīkojumu, kurā Madonas rajona padome teica paldies saviem darbiniekiem, pagastu priekšsēdētājiem, pašvaldības iestāžu un uzņēmumu vadītājiem, kā arī piecu ārvalstu sadarbības partneriem.

Aizvadītajā piektdienā notikušajam pasākumam īrētas divas zāles par 330 latiem, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, mūzikai tērēti aptuveni 300 lati, uzkodām un vīnam - 696 lati, lielajai tortei - 70 lati, vēl nauda tērēta arī pateicības tortēm, raksta laikraksts.

Madonas ielās pirms sarīkojuma aptaujātie cilvēki laikrakstam teica, ka pirmo reizi dzirdot, ka tiek organizēts šāds pasākums. Tāpat viņi neko nezināja par diviem jaunajiem rajonam veltītajiem izdevumiem.

Grāmata "Madonas rajonam 60" nodrukāta 1000 eksemplāru metienā, katras pašizmaksa ir 5,15 lati. Fotoalbumam "Madonas rajons" - 3000 eksemplāru, pašizmaksa ir 3,35 lati. Par abām kopā tērēti 15 200 lati. "Latgales druka", kur iespiesta viena no grāmatām, apliecināja, ka pēdējos divos gados tik liela formāta un tik greznus izdevumus neviena cita pašvaldība neesot atļāvusies, madonieši esot vienīgie.

Pēc 6. jūnija vēlēšanām varu pārņems jaunās novadu pašvaldības, likvidējot rajonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!