Foto: LETA
Mālpils novada domes deputāti konceptuāli atbalstījuši lēmumu lūgt valsts palīdzību sprādzienā pussagruvušās mājas atjaunošanai, informēja novada domē.

Kā iepriekš pastāstīja Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs ("Vienoti Mālpilij"), pieņemtais lēmums paredz tikai konceptuālu atbalstu un pašlaik netiek apstiprinātas nepieciešamās naudas summas.

Ņemot vērā to, ka valsts var piedalīties atbalsta sniegšanā, sākotnējais lūgums tiks nosūtīts jau tagad, lai valsts var plānot līdzekļus. Konkrētas summas būs iespējams prasīt tad, kad būs izstrādāts ēkas tehniskais projekts.

Jau ziņots, ka naktī uz 16.oktobri Mālpils novada Upmalās sagruva trīsstāvu ķieģeļu dzīvojamās mājas daļa. Pārmeklējot ēkas drupas, ugunsdzēsēji-glābēji 16.oktobra rīta pusē atrada piecu bojāgājušu cilvēku mirstīgās atliekas.

Mājā kopumā ir 18 dzīvokļi, no tiem seši ir sagrauti. Visi dzīvokļi bija privatizēti, trijos no tiem iemītnieki atgriezušies. Daļēji sagruvusī ēka jāatjauno pilnībā - tā pēc ēkas apskates uzskata eksperti.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!