Foto: ČetrasSezonas.lv
Viegli pagatavojams svētku deserts. Izmanto labas kvalitātes deserta vīnu, jo tas pēc tam pārtop mērcē. Šis deserts ideāli garšo arī auksts, tāpēc mandarīnus un sīrupu vari savārīt jau dienu iepriekš un tikai pasniegšanas brīdī sagatavot krēmu.

Sastāvdaļas:

  • 500 ml deserta vīna, labas kvalitātes
  • 8 mandarīni
  • 1 vaniļas pāksts
  • 70 g pūdercukura

krēmam:

  • 100 g maskarpones siera
  • 30 g pūdercukura
  • 125 ml salda krējuma

Pagatavošana:

  1. Katlā lej vīnu, pieliec vaniļas pāksti un liec iekšā nomizotus mandarīnus. Uzgriez lielu liesmu un ļauj uzvārīties. Tad liesmu samazini un vāri bez vāka kādas 10 minūtes. Izņem ārā mandarīnus, no uguns noņem katlu un vīnam pievieno cukuru. Samaisi, liec atpakaļ uz liesmas un maisot karsē, kamēr izkūst. Tad palielini liesmu un ļauj vīnam savārīties sīrupā - kādas 7-10 minūtes. Beigās jāiznāk vieglam sīrupam.
  2. Kamēr vārās sīrups, bļodā saputo maskarponi ar pūdercukuru - kādas 2 minūtes. Tad, mikserim darbojoties, lej klāt saldu krējumu. Kad viss pieliets, turpini putošanu, līdz krēms kļuvis stingrāks, bet ir maigi vijīgs. 
  3. Traukos liec mandarīnus, pārlej ar sīrupu un pievieno krēmu. Pasniedz. Ideāli garšo arī auksti.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!