Foto: ČetrasSezonas.lv
Tāpat kā klasiskie kruasāni, arī kruasāni, kas pildīti ar mandeļu krēmu ir katras franču bulanžērijas pamats, tos atradīsi visur. Patiecoties mandeļu krēmam, tie ir saldi, sulīgi un krēmīgi, īsta piedeva pie stipras kafijas.

Sastāvdaļas:

Kruasānu mīklai:

  • 500 g miltu
  • 20 g rauga
  • 36 cl ūdens/piena
  • 10 g sāls
  • 50 g cukura
  • 250 g sviesta
  • 2 porcijas vārītā mandeļu krēma (pagatavots ar 1 l piena)

Rezultāts:

  • 25-30 kruasāni

Pagatavošana:

  1. Uz darba virsmas izber miltus un izveido vulkāna formu. Centrā ieliec raugu un izšķīdini to ar siltu pienu (ūdeni), kas ir apm. 37 grādus silts. Uzber mazliet miltus, pievieno sāli un cukuru. Samaisi mīklu. Mīkla ir gatava tad, kad tā vairs nelīp pie pirkstiem.
  2. Ieliec mīklu ar miltiem izbērtā bļodā un apmēram 25 grādu siltumā ļauj tai stundu rūgt. Ieliec ledusskapī vismaz uz 5 h.
  3. Izņemot no ledusskapja, izklāj mīklu uz darba virsmas un izveido kvadrāta formu. Uz puses no mīklas formas izklāj sviestu (mīkstu) un ar otru pusi pārklāj. Izrullē ar rulli.
  4. Atkārto šo darbību 3 reizes. Starpā nav vajadzīgas pauzes, ja izmanto kārtainās mīklas margarīnu. Ja izmanto sviestu, tad starp tūrēm vajag 30 min pauzi vēsumā.
  5. Pēc pēdējās rullēšanas - 20 minūšu atpūta. Pēc tam izrullē mīklu apmēram 3 mm biezumā un apmēram 18 cm platumā.
  6. Sagriez 12 trīsstūros, garākā mala - 13 cm. Uz katra trīsstūra uzsmērē mandeļu krēmu visā garumā. Sarullē, izveidojot kruasāna formu.
  7. Sakarsē krāsni 220 grādus karstu. Vislabāk - ar ventilatoru*.
  8. Saliec kruasānus uz pannas, apsmērē ar sviestu un uz stundu liec atpūsties istabas temperatūrā, līdz tie skaisti uzpūtušies. Pēc tam ieliec uz 5 minūtēm aukstumā. No jauna pārklāj ar olu un liec cepties uz 15 minūtēm. (Ja vēlies, tad pēc pārklāšanas ar olu uzber mandeļu skaidiņas.) Kruasāniem jābūt zeltaini skaistiem.

Papildinājumi:
* Ja ventilatora nav, tad plātis izklāj ar samitrinātu cepamo papīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!