Sastāvdaļas:
- ½ liela nomizota sīpola
- 5 olas
- 3 vidēji, nomizoti kartupeļi
- jūras sāls pēc garšas
- olīveļļa
Pagatavošana:
- Liec kartupeļus sālītā ūdenī un vāri, līdz tie gandrīz mīksti. Nokās kartupeļus un sagriez biezās šķēlēs.
- Kamēr vārās kartupeļi, plānās šķēlēs sagriez sīpolus.
- Sakarsē pannā eļļu un uz nelielas liesmas liec cepties sīpolus ar sāli. Kādas 15 minūtes, ik pa laikam maisot. Tad pieber sagrieztos kartupeļus, samaisi un pacep vēl 5 minūtes. Izņem visu no pannas.
- Bļodā liec olas ar sāli un ar dakšiņu visu samaisi.
- Pannā ielej vēl eļļu, lai tā ir pa visu pannu. Sakarsē. Uz vidējas liesmas liec iekšā kartupeļus ar sīpoliem un lej klāt olu. Viegli iemaisi. Ļauj cepties pāris minūtes.
- Tad uzmanīgi noskrāpē maliņas (olu atbrīvojot no pannas malām) un viegli pamaisi, bet ļoti maz un viegli. Cep 10 minūtes vienu pusi.
- Tad ņem kādu lielāku šķīvi. Liec to virsū uz pannas un apmet tortilju otrādi. Tad lēnām ieslidini tortilju atpakaļ pannā ar jēlo pusi uz leju. Pacep vēl 5 minūtes. Pasniedz pēc kādām 5-10 minūtēm, kad tā ir stingrāka.
Recepte: Margit Sperling, Spānija, Madride
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit