Marinētas reņģes ar bietēm  (25)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Dažreiz nav vajadzīgi ne dārgi produkti, ne ilga gatavošana, lai taptu kaut kas izcili garšīgs. Rupjmaizes šķēle, marinēta reņģe, plānas sīpola un bietes šķēlītes un sinepju sēklas, kas sprakšķ mutē, piedodot vajadzīgo asumu un pikantumu.

Sastāvdaļas:

  • 500 g svaigu reņģu (apmēram 250 g reņģu fileju)
  • 1 vidējs sīpols
  • 1 vidēja biete, vārīta
  • 100 ml baltvīna etiķa
  • 100 ml olīveļļas
  • 8 melno piparu graudiņi
  • 3 smaržīgo piparu graudiņi
  • ½ tējk. sinepju sēklu
  • ¾ tējk. jūras sāls
  • 1½ tējk. cukura

Pagatavošana:

  1. Vispirms notīri svaigas reņģes: nogriez galvu, asti, izņem iekšas un galveno asaku. Necenties izņemt visas mazās asakas, jo gatavajās reņģēs tās nejutīs.
  2. Ar naža plakano daļu saspied melnos un smaržīgos piparus. Katliņā liec baltvīna etiķi, eļļu, piparus, sāli un cukuru. Uzsildi marinādi, līdz tā grasās vārīties, un noņem no uguns. Atdzesē marinādi.
  3. Kamēr marināde dziest, plāni sagriez sīpolu un bieti. Reņģu filejas satin ruletēs.
  4. Traukā kārto reņģu ruletes, sinepju sēklas, sīpolu un biešu šķēles. Pārlej reņģes ar aukstu marinādi un atstāj ledusskapī vismaz uz 12 stundām.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!