Foto: LETA

Patlaban „Maxima” kompensācijās Zolitūdes traģēdijas upuriem ir izmaksājusi 126 000 latu, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

Ikmēneša pabalsts ir izmaksāts jau pieciem bērniem, un pašlaik „Maxima" turpina informācijas apmaiņu ar valsts un pašvaldību iestādēm, lai gūtu precīzus datus par personām, kam izmaksājami pabalsti.

"Maxima Latvija" iepriekš izlēma izveidot speciālu sabiedriskā labuma fondu, kas nodrošinās šīs palīdzības sniegšanu bērniem, lai tā iespējami caurskatāmi tuktu garantēta uzņēmuma apņemšanās sniegt ikmēneša atbalstu bērniem, kuru vecāki gāja bojā traģēdijā Zolitūdē.

"Maxima Latvija" Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo bērniem ik mēnesi izmaksās pabalstu, kas nākamo gandrīz 18 gadu laikā kopumā būs vairāk nekā 1,08 miljoni latu.

Pēc Rīgas domes Labklājības departamenta sniegtās informācijas, traģēdijā vecākus zaudējuši 23 bērni vecumā no trīs mēnešiem līdz 16 gadiem.

Traģēdijā Zolitūdē zem sagruvušā lielveikala "Maxima" drupām 21.novembrī dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Vēl vairāki guva nopietnas traumas.

Šī ir lielākā traģēdija kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!