Foto: F64

"Saskaņas centra" deputāti Irina Cvetkova un Jānis Ādamsons vērsušies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, prasot par traģēdiju Zolitūdes lielveikalā "Maxima" sākt kriminālprocesu par masveida slepkavību, portālu "Delfi" informēja deputāti.

"Tiesībsargājošo iestāžu un ģenerālprokurora bezdarbība ne ar ko nav attaisnojama. Līdz šim ir ierosināts vienīgi kriminālprocess par būvnoteikumu pārkāpšanu, taču tas neatceļ pienākumu saukt pie atbildības visus vainīgos masveida slepkavībā un smagu miesas bojājumu nodarīšanā traģēdijā cietušajiem," uzskata Ādamsons.

"Notikušajā ir redzams nozieguma sastāvs, kas klasificējams pēc Krimināllikuma XII daļas 123. panta, kurā ir runa par nonāvēšanu aiz neuzmanības, un Krimināllikuma XIII daļas, kas paredz atbildību par smaga, vidēja un viegla smaguma miesas bojājumu nodarīšanu. Pēc šiem pantiem mēs arī pieprasām ierosināt krimināllietu," paskaidro Cvetkova.

Deputāti pieprasa saukt pie atbildības vainīgos 54 cilvēku nonāvēšanā, kā arī dažāda smaguma miesas bojājumu nodarīšanā 39 upuriem, nosakot aizdomās turēto, cietušo un vainīgo personu loku.

Jau vēstīts, ka 21.novembrī Zolitūdē sagruva lielveikals "Maxima", izdzēšot 54 cilvēku dzīvības. Policijā par notikušo jau ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!