Foto: LETA
Ikvienam Priedaines ielas darbiniekam, kurš traģēdijas rezultātā zaudējis darbu un kurš šādu vēlmi izteiks, "Maxima Latvija" nodrošinās darbu kādā no citiem "Maxima" veikaliem, uzsver "Maxima Latvija" pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš norāda, ka daļa no Priedaines ielas veikala darbiniekiem ir izteikuši velmi strādāt un darbu jau ir sākuši. Patlaban psihologa palīdzība tiek nodrošināta pilnīgi visiem "Maxima Latvija" darbiniekiem visā Latvijā.

Tikmēr visi Priedaines veikala darbinieki, kuri necieta traģēdijā, atrodas apmaksātā papildu atvaļinājumā. "Ar visiem Priedaines ielas veikala darbiniekiem tiek veiktas individuālas pārrunas, lai noskaidrotu viņu vēlmi un gatavību turpināt darbu citos "Maxima" veikalos," norāda Beseris.

Kā vēstīts, Priedaines ielas "Maxima" veikalā traģēdijas dienā strādāja 48 darbinieki, kopumā šajā veikalā bija nodarbināti 85 darbinieki.

Jau ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja vismaz 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Kopumā slimnīcās bija vērsušies 39 cilvēki, no tiem 29 pacientus slimnīcās nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet desmit pēc palīdzības vērsās paši.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!