Foto: F64

Saistībā ar traģēdiju Zolitūdē, kur sagruva lielveikals "Maxima", paņemot 54 cilvēku dzīvības, nopratināti jau 105 cilvēki, intervijā TV3 raidījumam "Nekā personīga" svētdien vakarā sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Izmeklētāji ir pasūtījuši arī 58 dažādas ekspertīzes, izņēmuši visu ēkas projektēšanas dokumentāciju, kā arī notikuma vietā policija kopā ar būvniecības ekspertiem turpina vākt pierādījumus. Kriminālprocesā ir nopratināti arī 105 cilvēki.

Kozlovskis sacīja, ka policija strādā intensīvi un sola, ka šī lieta nonāks tiesā. Ministrs televīzijas tiešraidē teica, ka ir gatavs garantēt – vainīgos un traģēdijas iemeslus noskaidros.

Valsts policijas šefs Ints Ķuzis, komentējot daudzās "neatkarīgās" ekspertīzes, ko veikšot "Maxima", projektētāji, būvnieki, norādīja, ka vienīgā un tiesiskā ekspertīze būs kriminālprocesa ietvaros.

Jau vēstīts, ka ceturtdien ap pulksten 18 iegruva veikals "Maxima". Kad notikuma vietā ieradās glābēji, notika otrs iegruvums. Kopumā nelaimē gāja bojā 54 cilvēki, no tiem trīs glābēji. Cieta vairāki desmit cilvēku, no kuriem 19 vēl ārstējas slimnīcās.

Sestdien, kad ēkā notika trešais iegruvums, nolemts glābšanas darbus uz laiku pārtraukt. Svētdien darbi atsākti un dienesti drupās atkal strādās visu nakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!