Foto: LETA

Būvuzņēmuma "Re&Re" vadība solās cīnīties par savas kompānijas reputācijas atjaunošanu, ja noskaidrosies, ka tā vaina "Maxima' traģēdijā būs niecīga vai vispār nebūs. To otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" pavēstīja divi no uzņēmuma īpašniekiem, valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš un ģenerāldirektors Didzis Putniņš.

Pauniņš uzsvēra, ka visa uzņēmuma vadība sapulcējusies un nolēmusi, ka kopējiem spēkiem cīnīsies par uzņēmumu. Pauniņš atzina, ka nav pārliecināts, vai "Re&Re" pilnībā spēs tikt pāri notikušam un atgūties, taču centīsies atgūt uzņēmuma reputāciju.

Tikmēr Putniņš bija nedaudz asāks un veltīja kritiku tiem, kas bojājot "Re&Re" reputāciju. "Arējā – mediju un arī dažu politiķu – [mūsu] reputācijas sagraušana ir priekšlaicīga. Vēl nekas nav noskaidrots, kurš vainīgs un cik lielā mērā vainīgs, bet jau paziņots un tas izskan. Ja izrādīsies, ka mūsu vainas nav vai ir niecīga pret visu notikumu, tad cīnīsimies par reputāciju. Jo mēs atbildam par apmēram 200 strādniekiem, viņu ģimenēm. Nevajadzētu paziņot par vainīgu priekšlaicīgi, un tad paziņot par nevainīgu. Man liekas, ka tā būtu jābūt demokrātiskā valstī."

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 21.novembrī, iebruka Zolitūdes lielveikala "Maxima" jumts. Traģēdijā bojā gāja 54 cilvēki, vairāki desmiti tika ievainoti. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess. Sabrukušās ēkas būvnieks bija tieši kompānija "Re&Re".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!