Sastāvdaļas:

  • 500 g ķirbja
  • 250 g dzērveņu vai sula pēc izvēles
  • 3-4 ēd. k. medus
  • 2 tējk. kanēļa
  • Pagatavošana:

    Ķirbi nomizo, sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Dzērvenes saspaida vai izmaļ caur gaļas mašīnu. Ķirbi un dzērvenes sajauc ar svaigu vai izkausētu medu. Pārkaisa kanēli.

    Ja nav dzērveņu, var pārliet jebkuru citu izteikti smaržīgu, garšīgu sulu (piem. ķiršu, tikko spiestu apelsīnu vai citu sulu, bet ne no pakām!)

    Ēdams kā našķis vai arī kā piedeva pie gaļas ēdieniem.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!