Sastāvdaļas:

  • 0,5 kg ķirbja mīkstuma
  • 2 lieli burkāni
  • 2 lieli āboli
  • puscitrons
  • 2 apelsīni
  • 1 banāns (+kivi, ananāss, dzērvenes, mandarīns, cidonijas utt. pēc savas gaumes)
  • 1 ēd. k. cukura vai medus
  • Pagatavošana:

    Sarīvē ķirbja mīkstumu. Nomizo burkānus un sarīvē.

    Samaisa ķirbi ar burkāniem, izspiež citrona sulu un ½ apelsīna sulu. Pievieno cukuru vai medu.

    Visu ar roku labi saspaida un apmaisa, atstāj ledusskapī pa nakti, lai sastāvdaļas sadraudzējas.

    Sarīvē ābolus, pievieno ķirbim, samaisa. Sagriež kubiņos apelsīnu un banānu, pievieno salātiem.

    Pēc brīvas izvēles pievieno to, kas pašam labāk garšo - kivi, rozīnes, mandarīnus, konservētu ananāsu, žāvētas plūmes, ķiršus...

    Ja neatklāsiet sastāvdaļas, neviens pat iedomāties nevarēs, ka salātu pamatsastāvdaļa ir ķirbis! Labu un veselīgu apetīti!

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!