Meksikāņu ēdiens: Pescado a la Veracruzana
Foto: J.Rozes apgāds

Pescado a la Veracruzana jeb precīzāk – Bacalao Noruego a la Veracruzana. Tas nozīmē tvaicēt Norvēģijas lasi tā, kā to dara Verakrusas apkaimē. Pirms ķeramies pie gatavošanas, nedaudz pastāstīšu par ēdienu. Šajā receptē izmantotās sastāvdaļas un garšvielas spilgti un uzskatāmi parāda spāņu ietekmi uz Meksikas ēšanas un gatavošanas kultūru.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Pilnīgi nevainīgi savu slavas gājienu uzsāka olīveļļa, olīvas, kaperi, rozmarīns un timiāns.

Droši vien lasot rodas jautājums, kāpēc tieši Norvēģijas lasis? Norvēģija un Meksika?! Manā dzimtenē šo ēdienu gatavo no haizivs gaļas, asariem un skumbrijas. Norvēģijas lasis šajā receptē kompensē tos rītus, kad dzēru no tā gatavoto zivju eļļu. Lai gan Latvijā reizēm dzirdu runājam, ka šis lasis nav nekas īpašs, jāsaka, ka es gan tam nepiekrītu, jo laša maigā gaļa pavāram dod iespēju variēt.

Sastāvdaļas:

  • 600 g laša filejas ar ādu, bez zvīņām
  • 2 zupas karotes olīveļļas
  • 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • 2 šķēlēs sagriezti tomāti
  • Mazs zariņš rozmarīna
  • Dažas lauru lapiņas
  • 1 uz pusēm pārgriezts halapenjo čili
  • 1 šķēlēs sagriezts laims
  • 1 ripiņās sagriezts sīpols
  • 10 olīvas
  • 2 zupas karotes marinētu mazo kaperu
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Jūras sāls

Piebilde: Būs nepieciešams arī pergaments zivs ietīšanai.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izklāj pergamentu un iesmērē to ar olīveļļu. Uzliec laša fileju, viegli to apber ar sāli un pipariem, pieliec klāt ķiplokus, kaperus, halapenjo, sīpola, tomātu un laima šķēles. Pēdējās pieliec ar pirkstiem saplucinātas lauru lapiņas un plaukstās saberztu rozmarīnu.

Pergamenta malas pacel uz augšu un izveido sainīti. Liec krāsnī un cep apmēram 20 minūtes. Tad izņem gatavo lasi no krāsns, noliec malā un ļauj tam dažas minūtes atpūsties. Lēnām ver vaļā pergamentu un...

¡Buen provecho!

Šī recepte ir no Latvijā dzīvojošā meksikāņu pavāra Havjera Garsijas grāmatas "Gatavots a la Mexicana".

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form