Foto: DELFI
Metāla zagļi nozaguši sliežu savienojumus dzelzceļa līnijas posmā Eglaine – Ilūkste, tādēļ ceturtdienas rītā uz vairākām stundām nācās apturēt vilcienu kustību, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Iesniegumu par zādzību policija saņēma ceturtdien plkst.9:20. Notikuma vietā tika konstatēts, ka Ilūkstes novadā, Šēderes pagastā, dzelzceļa posma Eglaine – Ilūkste 191 kilometrā nozagti 14 dzelzceļa sliežu savienojumi.

Tā kā sliežu savienojumi bija nozagti arī no darbojošā dzelzceļa posma, līdz plkst.11:00 bija apturēta vilciena kustība šajā posmā, bet šobrīd vilciena kustība ir atjaunota.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess.

Valsts policija lūdz atsaukties zādzības aculieciniekus vai personas, kuru rīcībā ir informācija par zādzības izdarīšanas apstākļiem. Iedzīvotājus lūdz zvanīt pa tālruņiem 110, 65428000 vai vērsties tuvākajā policijas iestādē.

Trešdienas rītā sliedes nozagtas arī Jēkabpilī, Zvaigžņu ielā, no Krustpils dzelzceļa stacijas teritorijas. Garnadži kopumā nozaguši 150 metrus dzelzceļa sliežu. Policija uzsākusi izmeklēšanu.

Valsts policija aicina metāllūžņu uzpirkšanas punktu darbiniekus ziņot policijai par gadījumiem un personām, kuras vēlas nodot metāllūžņus no dzelzceļa posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!