Foto: Publicitātes foto

Regates ietvaros visvairāk Latvijas kadetu būs sastopami uz Krievijas kuģa "Mir", kas ir pilnībā aprīkots mācību buru kuģis – Krievijas jūras galvaspilsētas Sanktpēterburgas ostas simbols. Trīsmastu burinieks "Mir" ir 8 metrus īsāks nekā šī brīža garākais burinieks "Sedov" (117,5 m), un tas ir viens no ātrākajiem modernajiem burukuģiem pasaulē.

Buru kuģis uzbūvēts 1987.gadā Polijā, Gdaņskā. Šis kuģis jau sākotnēji ticis konstruēts kā kadetu mācību kuģis, kas var uzņemt 70 līdz pat 144 kadetus, savukārt maksimālā kuģa transportēšanas kapacitāte ir 199 cilvēki.

Savas vēstures laikā kuģis ir piedalījies neskaitāmās regatēs, tostarp, "Operation Sail", "Cutty Sark", "The Tall Ship's Races", vinnējis 20 no 24 sacensībām, bijis vairākkārtējs ceļojošo balvu ieguvējs "Cape Horn Trophy" un "Friendship Trophy". Tāpat "Mir" kļuvis par absolūtu uzvarētāju regatē "Grand Colombus 500", kas tika veltīta Amerikas atklāšanas 500-gadei.

Papildus apmācību lomai, "Mir" piedāvā arī interesentiem komerciāla rakstura burāšanas ceļojumus, dienas izbraucienus un kruīzus starp ostām, tādējādi rodot iespēju baudīt burāšanu ar "Mir" arī ārpus Krievijas.

Kuģis šobrīd pieder Admirāļa Makarova vārdā nosauktās Sanktpēterburgas Jūras akadēmijai, kas to izmanto, galvenokārt, kā mācību kuģi.

Par kuģi
Augstums: 49,5 m
Garums: 109,6 m
Platums: 14 m
Platība: 2771 kv.m.
Maksimālais ātrums: 21 mezgls (38.9 km/h)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!