Foto: LETA

Mūsu tauta gaida stingru signālu par Eiropas Savienības (ES) atbalstu arī turpmāk, ceturtdien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu norādījis Moldovas Republikas prezidents Nikolaji Timofti, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

"Mūsu tauta gaida stingru signālu par Eiropas Savienības atbalstu arī turpmāk. Mēs pateicamies Latvijai, no kuras šo atbalstu vienmēr esam saņēmuši," uzsvēris Moldovas prezidents.

Bērziņš un Timofti bijuši vienisprātis, ka nozīmīgi abu valstu sadarbību paplašināt visos līmeņos, ne tikai augstākajā politiskajā, bet arī tiešo ekonomisko kontaktu ziņā.

Moldovas prezidents uzsvēris, ka Brīvās tirdzniecības līgums ar ES ir devis reālus rezultātus, proti, deviņu mēnešu laikā par 10% palielinājies tirdzniecības apgrozījums. Timofti arī izteicis gandarījumu par bezvīzu režīma starp Moldovu un Šengenas līguma valstīm veiksmīgu darbību.

Savukārt Bērziņš uzteicis Moldovas panākto progresu sadarbības paplašināšanā ar ES, kā arī norādījis, ka Latvija arī turpmāk atbalstīs Moldovas aizsākto reformu procesu, īstenojot attīstības sadarbības projektus un daloties pieredzē par savu eirointegrācijas procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!