Sastāvs 6 porcijām: 24 tostermaizes šķēles; 500 g mocarellas siera, sagriezta 12 šķēlēs; 300 ml piena; milti; 4 sakultas olas; rīvmaize; sāls; olīveļļa extra vergine cepšanai.

Pagatavošana:

Lai pagatavotu šo neapoliešu gardumu, vajadzētu iepriekš sagatavoties.

Sagatavot darbam sastāvdaļas šādā secībā: zupas šķīvi ar pienu, zupas šķīvi ar miltiem, šķīvi ar sakultām olām, šķīvi ar rīvmaizi.

Nogriež tostermaizes šķēlēm garozu un ātri iemērc šķēles pienā (šķēlēm jābūt mitrām nevis samirkušām), uzliek mocarellas šķēli un pārklāj ar otru maizes šķēli. "Maizīti" apvārta miltos, sakultā olā un rīvmaizē, tā, lai tā būtu apklāta ar rīvmaizi no visām pusēm, it īpaši malas.

Cep lielā olīveļļas daudzumā līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Liek uz virtuves salvetes un pasniedz siltas.

Ja vēlas, "maizītē" var ielikt arī anšovu fileju.

Ieteicams pasniegt ar baltvīnu.

Avots: “Īstās itāļu receptes” (Itālijas Festivāla 2005 informatīvais buklets).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!