Foto: LETA
Šā gada pavasarī kārtējais "Baby Box" – vieta bērna dzīvībai jeb glābējsilīte tiks atklāta Valmierā, Vidzemes slimnīcā, informē projekta vadītāja Laura Zvirbule.

Pērnā gada beigās Valmierā Zvirbule tikusies Valmieras domes priekšsēdētāju Inesi Boķi un Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētāju Ingūnu Liepu, lai vienotos par sadarbību projektā, atrastu Glābējsilītei piemērotāko vietu Vidzemes slimnīcā un izveidotu tālāko darbības plānu. Tikšanās laikā gan Vidzemes slimnīca, gan Valmieras pašvaldība pauda atbalstu projekta īstenošanai Valmierā.

Šā gada februārī sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu tiks rīkota ziedojumu kampaņa Vidzemes slimnīcas Glābējsilītes izveidei. Kļūt par projekta krustvecākiem un ziedot aicināts ikviens projekta mājas lapā.

Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētāja norādījusi, ka "mēs nedrīkstam izlikties, ka nezinām par miskastēs atstātajiem jaundzimušajiem". "Un nevaram nedomāt arī par sievietēm, kas izšķiras par tādu rīcību. Tāpēc ideju par Glābējsilīti uzskatu par sociāli atbildīgu soli, un atbalstīsim, cik mūsu spēkos, Baby Box realizāciju Vidzemes slimnīcā," solījusi Liepa.

Savukārt Boķisatzinis, ka bērnu skaits, kuri kopš 2009. gada nonākuši glābējsilītēs, pierāda, ka to ieviešana Latvijā ir sevi attaisnojusi. "Ceru, ka glābējsilīte Valmierā būs risinājums tikai ārkārtas un galējas krīzes apstākļos un Vidzemes slimnīcu topošās mātes izvēlēsies mūsdienīgo apstākļu un kvalitatīvās veselības aprūpes, nevis glābējsilītes dēļ," paudis Valmieras mērs.

Jau ziņots, ka vairāk nekā divu gadu laikā Latvijā atklātas četras glābējsilītes – Rīgā, Liepājā, Venstpilī un Daugavpilī,, kurās līdz šim ievietoti 12 bērni. Deviņi mazuļi glābējsilītēs atstāti Rīgā, 2 – Liepājā, bet 1 – Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!