Ķekavas novada dome pēc plašām debatēm ceturtdien nolēma nenodot publiskai apspriešanai domes deputātu frakcijas un iedzīvotāju kolektīvajā iesniegumā ierosināto jautājumu par Ķekavas novada pašvaldības administratīvās teritorijas grozīšanu, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Šāds lēmums pieņemts, jo Ķekavas novada dome uzskata, ka esošā novada administratīvā teritorija ir optimāla un tās grozīšana būtu nelietderīga un neatbilstu Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma prasībām par novadu robežu grozīšanas obligātajiem priekšnosacījumiem. Šobrīd pašvaldība spēj efektīvi īstenot pārvaldi, pilnībā nodrošina autonomo funkciju izpildi un novada līdzsvarotu un ilgtspējīgu attīstību.

Tāpat domē norāda, ka frakcijas un iedzīvotāju iesniegumā norādīto argumentu attiecināšana uz Ķekavas novada pašvaldības administratīvās teritorijas grozīšanas jautājumu, kā arī to pietiekamība un atbilstība faktiskajiem apstākļiem ir apšaubāma.

Par šādu lēmumu, kuru zināšanai nosūtīs Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, nobalsoja desmit deputāti, pret bija pieci, bet atturējās - divi deputāti.

22. jūlijā Ķekavas novada pašvaldība saņēma domes deputātu frakcijas un iedzīvotāju kolektīvo iesniegumu par Ķekavas novada pašvaldības administratīvās teritorijas grozīšanas publiskās apspriešanas rīkošanu. Viņu aicinājums bija esošo pašvaldību sadalīt Ķekavas novada pašvaldībā un Titurgas novada pašvaldībā.

Atbilstoši normatīvajiem aktiem Ķekavas novada pašvaldībai bija jāpieņem lēmums par publiskās apspriešanas organizēšanas nepieciešamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!