Foto: ČetrasSezonas.lv
Lai gan pagatavošanas apraksts liekas garš, tomēr kūka ir ļoti viegli pagatavojama. Nu jau daudzos veikalos pieejama biezpiena masa, kura jau sajaukta ar cukuru un vaniļu, tāpēc, ja tev izdodas iegādāties tādu, tad šajā gadījumā tas būtu ideāli – šāda masa ir izteikti krēmīga, kas šai kūkai ir ļoti svarīgi. Vasarā vari izmantot svaigas plūmes, ziemā – no saviem sasaldētajiem krājumiem (kā tas bija man) vai saldētas iegādājies veikalā.
Sastāvdaļas:  
  • 300 g saldētu vai svaigu plūmju
  • 30 g brūnā vai baltā cukura
  • 400 g salda krējuma
  • 400 g biezpiena, vislabāk jau ar nedaudz cukura un vaniļas garšu*
  • 200 g "dāmu pirkstiņu" (ladyfingers) cepumu
  • 1 ēd.k. želatīna
  • 8 ēd.k. auksta ūdens
  • 45 g brūnā cukura

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā liec uz pusēm pārgrieztas plūmes, ar griezuma vietu uz augšu. Pārber ar cukuru un liec krāsns vidējā nodalījumā cepties apmēram 10 minūtes, līdz sāk tecēt ārā sula. Izņem plāti no krāsns un atdzesē. Sulu nolej trauciņā. Šo vari izdarīt jau dienu iepriekš.
  2. Traukā liec želatīnu, pārlej ar 8 ēdamkarotēm ūdens un ļauj uzbriest.
  3. Pārgriez uz pusēm "dāmu pirkstiņus". Nolieto plūmju sulu atšķaidi pavisam nedaudz ar ūdeni un tur mērc iekšā cepumu to pusi, kurai nav virsū cukura glazūra. Kārto citu pie cita gar 23 cm diametrā lielas pannas malu tā, lai cukurainā puse ir pret pannas ārējo malu. Noliec malā.
  4. Lielā bļodā liec biezpienu, 280 g salda krējuma un ar mikseri puto, līdz masa ir salīdzinoši stingra un krēmīga, apmēram 1-2 min. Kad saputojies, noliec malā.
  5. Katliņā ielej 120 g salda krējuma un 120 ml cukura. Uz vidējas uguns maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Atstāj uz mazas uguns, lai pavārās 1 minūti. Nogriez uguni, pielej želatīnu un samaisi tā, lai želatīns izkūst.
  6. Miksera motoram darbojoties, lej klāt uzsildīto saldā krējuma un cukura masu un puto, līdz masa ir viendabīga, apmēram 30 sekundes.
  7. Lej sagatavotajā formā un uzreiz liec ledusskapī. Kūka būs sacietējusi jau pēc kādām 2 stundām, bet vislabāk to ēst nākamajā dienā.

* vari izmantot arī 9% klasisko biezpienu, bet tad tas 2 reizes jāizberž caur sietu un varbūt pat vēl jasablenderē, lai masa ir tik krēmīga, ka nejūt nevienu graudiņu. Šī biezpiena izmantošanas gadījumā tev būs nepieciešams to sajaukt ar 120 g pūdercukura. To izdari, kad esi ieguvusi krēmīgu biezpiena masu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!