Piektdien noslepkavotā Daugavpils vicemēra Grigorija Ņemcova deputāta vietu domē ieņems Pēteris Dzalbe, kurš portālam "Delfi" uzsver, ka strādās opozīcijā, jo pašreizējās domes vadības ekonomiskā politika esot "pilsētai iznīcinoša".

Dzalbe, kurš ir Sociālā taisnīguma partijas (STP) valdes loceklis un Daugavpils nodaļas vadītājs, mandātu saņems kā pirmais vēlēšanās "aiz strīpas" palikušais kandidāts no "Latgales Tautas" saraksta. Dzalbe uzsver, ka viņš nekad nav bijis Ņemcova vadītās partijas biedrs – STP ar šo spēku Daugavpils domes vēlēšanās gāja vienā sarakstā.

"Ņemcovs pieņēma savu subjektīvo un individuālo lēmumu – atbalstīt Strodes-Lāčplēša [vicemērs Rita Strode un mērs Jānis Lāčplēsis no LPP/LC, kas pirms 2009.gada vēlēšanām domē bija mainītās lomās] koalīciju. Es to nevaru, jo te nevis vara bojā cilvēkus, bet šie cilvēki bojā varu," stāsta Dzalbe. Viņš domē aizstāvēšot STP sociālo līniju

Dzalbe janvārī atcelts no Daugavpils domes Revīzijas komisijas priekšsēdētāja amata, kur ievēlēts laikā, kad mērs bija no LSDSP saraksta ievēlētais Rihards Eigims. "Tikai tāpēc rodas runas, ka esmu Eigima cilvēks, lai gan domes sēdē par mani nobalsoja astoņi deputāti, to skaitā Ņemcovs, arī Vladimirs Nadeždins un Anžela Aļehno, kas tagad ir pozīcijā," apgalvo Dzalbe.

Kā ziņots, pagājušā gada 28.septembrī Daugavpils domē notika priekšsēdētāja maiņa. Pēc nepilniem trim amatā pavadītiem mēnešiem tika gāzts līdzšinējais mērs Eigims, un viņa vietu ieņēma Lāčplēsis. Šīs izmaiņas kļuva iespējamas, lielā mērā pateicoties tieši Ņemcova nostājas maiņai.

Dzalbe noraidīja arī portālā "kompromat.lv" minētos pieļāvumus, ka viņu ar Eigimu vieno saikne ar ZZS un Ventspils mēru Aivaru Lembergu. "Lembergu dzīvē neesmu redzējis un nezinu arī, kā viņa balss skan telefonā," apgalvo Dzalbe. Viņš pieļauj – baumas radušās, jo apvienība Libertas.lv (STP ir tās sastāvā) spriedusi par sadarbību ar ZZS, taču beigās lemts veidot apvienību "Solidaritāte" kopā ar LSDSP.

STP priekšsēdētājs Valdis Lauskis portālam "Delfi" atzina, ka Dzalbe strādās opozīcijā, tomēr apgalvo, ka šobrīd jautājums par kopīgas frakcijas veidošanu ar sadarbības partneriem LSDSP neesot aktuāls, arī varas maiņa Daugavpils domē tuvākajā laikā neesot gaidāma. "Politika ir politika, bet cilvēka nāve – cilvēka nāve. Nevajadzētu būt tā, ka nāve ietekmē politisko spēku samēru domē, jo cilvēkiem var rasties negatīvs iespaids," sacīja Lauskis.

Jau vēstīts, ka Ņemcovu nošāva pagājušās piektdienas pēcpusdienā Daugavpilī. Policija patlaban veic ekspertīzes, lai sīkāk noskaidrotu nozieguma apstākļos. Jau sestdien tā arī izplatīja iespējamā slepkavas fotorobotu, aicinot iedzīvotājus palīdzēt nozieguma atklāšanā. Pieļauts, ka Ņemcovs nošauts savas darbības pašvaldībā un biznesā dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!