Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdien vakarā izcēlies kārtējais ugunsgrēks, kura ticamākais cēlonis ir neuzmanīga kurināšana, un tajā gājis bojā cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Trešdien vakarā, plkst. 22:10, VUGD saņēma informāciju, ka Olaines pagasta Mežsētās deg dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, vienstāvu dzīvojamā māja dega 50 kvadrātmetru platībā.

Notikuma vietā tika atrasts bojāgājušais, kura personība tiek noskaidrota. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir bojāta vai pārkurināta apkures ierīce.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji desmit reizes izbrauca uz ugunsgrēkiem, kuros netīrītos dūmvados dega sodrēji. VUGD atgādina - lai neizceltos ugunsgrēks, nedrīkst lietot bojātas apkures ierīces, sildītājus un dūmvadus. Sodrējus no dūmeņiem, krāšņu un pavardu dūmkanāliem jāiztīra pirms apkures sezonas sākuma un apkures sezonā ne retāk kā reizi mēnesī - ilgdedzes apkures krāsnīm un divas reizes - citām apkures ierīcēm.

Tāpat glābēji aicina - lai ugunsgrēki nebeigtos ar traģiskām sekām un tiktu laicīgi pamanīti, dzīvojamajās mājās un dzīvokļos ir jāuzstāda dūmu detektori, kas signalizēs par ugunsgrēku un ļaus mājas iemītniekiem izglābties.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 45 izsaukumus: dzēsts 31 ugunsgrēks, veikti astoņi glābšanas darbi, bija arī seši maldinoši izsaukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!