Foto: stock.xchng
Šorīt klausoties kādā no radiostacijām rīta programmu, kurā viesojās Anna Lieckalniņa, no viņas mutes izdzirdēju interesantu frāzi: "Vīrieši, ja Jūs nepratāt uzvesties 14.februārī, tad 8.martā Jums ir lieliska iespēja laboties…" Lai man piedod Anna un citas sievietes, bet kāda velna pēc man kaut kā būtu jālabojas un jādara kaut kas tikai tapēc, ka tā dara visi vai tā ir pieņemts? Un nav tā, ka esmu bezsirdis un visu mīlestības svētku noliedzējs un pārliecināts vecpuisis. Nav tā, bet visi tie uzspēlētie svētki un viņu lobēšana manī iedveš nepatiku un gluži pretēju attieksmi. Lai tos svin mietpilsoņi, kuriem vajag īpašus svētkus, lai kādu pārsteigtu, man personīgi ir vienalga - 8.marts vai 12. oktobris! Ja gribēsies atnesīšu mājās sarkanas tulpes un aiziesim uz restorānu paēst romantiskas vakariņas labāk tad, kad tur priekšā jau nesēdēs padsmit mietpilsoņi, kuri uzskata, ka 8.marts un tam līdzīgi svētki ir jāsvin obligāti.

Labi, sieviešu argumenti man nedaudz ir zināmi. Piekrītu, ka par maz ikdienā veltam Jums uzmanību, bet tad rodas jautājums, vai piespiedu radīta uzmanība ir labāka par kādu negaidītu reizi, kad tev piezvana un piecu minūšu laikā jāsagatavojas kaut kam, nezini kam? Es personīgi esmu ātro un negaidīto svētku piekritējs un tos kurus svin visi, pārsvarā cenšos ignorēt.

Kas priekš manis ir 8.marts.. Hmm, ja godīgi nekādu īpašo atmiņu nav no kolhozu lielajām ballēm un tulpju plūdiem ikvienas kārtīgas grāmatvedes virzienā. Tālāk jau sekoja šnabis, rasoli un visu beigās nebeidzams sekss starp kolēģiem. Uj, piedodiet, Padomju savienībā seksa taču nebija.

Man šķiet, ka 8.marts ir Padomju Latvijā dzīvojošu sieviešu un vīriešu svētki, es neesmu pret visu krievisko un to, kas tad bija, bet šādiem svētkiem jēgu neredzu. Kā man teica kāda dāma manos gados (jāatkārtojas jau tūkstošo reizi, ka nav man 40 gadi, bet 30 ir tuvāk nekā 20) , ka 8.marts neko nenozīmē ne sirdī, ne sajūtās un no sava vecuma vīriešiem arī negaida nekādus aplidojumus un tuplju plūdus, bet, protams, esot patīkami, ka darba vietā nāk klāt pavecāka gada gājuma vīrieši un dāvina pa puķei. Tieši tā arī tas ir, jo tikai viņi spēj novērtēt šo svētku vajadzību un sēžot pie šnaba glāzes izteikt vārdus - atceries, kā 1982. gadā svinējām 8.martu...

Kas ir 8.marts officiāli (www.eurika.lv)

8.martā tiek svinēta Starptautiskā sieviešu solidaritātes diena. Lai arī šī mūsu valstī nav oficiāli atzīmējamā svētku diena, tomēr lielā daļā pasaules valstu, arī pie mums tā tiek svinēta turpat 90 gadus, tādējādi godinot sievietes neatkarīgi no viņu sociālā vai bioloģiskā statusa. Šajā dienā tiek atzīmēti sieviešu sasniegumi dažādās jomās.

Turpmāk Delfi Sievietēm teritorijā blogo arī vīrieši! Pasaule no vīriešu skatupunkta Nevainība.lv autoru izpildījumā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!