Foto: Пресс-фото
Pagājuši tie laiki, kad "radiovadāmā mašīnīte" tika uzskatīta par pilnvērtīgu "Hi-Tech" dāvanu. Mūsdienu bērni no šāda tipa mantiņām gaida, ja ne iespēju izmantot internetu, tad vismaz vadīšanu ar viedtālruņa un planšetes palīdzību, kā arī kaut kāda intelekta esamību. Vismaz mākslīgā.

Lūk, 10 "tehno-gadžeti", kas iepriecinās zēnus un meitenes visās vecuma grupās. Un, jā, arī meitenēm dāviniet šādas mantiņas - būt ar tehnoloģijām uz "tu" nevienam nenāk par skādi.

Anki Overdrive (7+)


Kurš gan nav dzenājis tādas mašīnītes pa apli? Bet "Anki Overdrive" ir krietni smalkāka mantiņa. Mašīnītes - mazi roboti, kas paklausīgi paliek trasē, neizlidojot no tās robežām, tiek vadītas ar viedtālruņa palīdzību.

Raksta titulbildes attēlā, atšķirībā no foto augstāk, ir krietni vairāk nekā viena trase. Šī iespēja arī ir galvenā un patīkamākā "Anki Overdrive" funkcija - ja iegādājas "komplektus" un papildus mašīnītes, ir iespējams radīt patiesi galvu reibinošus "trekus", kas izrotās ne tikai bērnistabu, bet arī jebkuru "pieaugušo" ballīti.

Vecuma ierobežojumi: 7+
Platformas: Android, iOS
Cena: No 150 ASV dolāriem

Lego Dimensions (7-14)


"Lego" ne pirmo reizi rada veselas "pasaules", kurās ir vieta ne tikai video spēlēm, bet arī fiziskām mantiņām, savukārt "Dimensions" - šīs sezonas karstākais hīts.

Iegādājoties "starta komplektu", svarīgi izvēlēties pareizo spēļu konsoli, un, protams, ņemot vērā, ka tas ir "Lego", iespējas iztērēt naudu arī priekšdienām ir tiešām bezgalīgas. Tiesa, pie reizes atkrīt arī jautājums par dāvanām, piemēram, uz dzimšanas dienu.

Vecums: 7-14
Platformas: Xbox One/360, PlayStation 3/4, Nintendo Wii U
Cena: No 80 ASV dolāriem

Mattel ViewMaster VR (7+)


Par "mainstream" lietu arvien vairāk kļūst ierīces, ar kuru palīdzību ir iespēja "ienirt" virtuālajā realitātē. Šis "gadžets" - lēts un vienkāršs veids, kā šo realitāti parādīt arī bērnam. Tiesa, der zināt, ka dažādas "Mattel" mini-spēles ar laiku "sagribēs" vēl vairāk naudas, tāpēc pārsteidzīgi priecāties par zemo cenu nevajadzētu.

Vecums: 7+
Platformas: iOS
Cena: 30 ASV dolāri

BB-8 by Sphero (7+)


Jā, šis ir robots no jaunākajiem "Zvaigžņu kariem" un pati modernākā šīs sezonas radiovadāmā mantiņa. Starp citu, šī ir lieliska dāvana praktiski jebkuram, kurš kaut cik interesējas par tehnoloģijām.

Robotu iespējams vadīt ar viedtālruņa palīdzību, un tam stipri "nepatīk" pūkaini paklāji.

Vecums: 7+
Platformas: Android, iOS
Cena: 150 ASV dolāri

WowWee MiPosaur (6-12)

Šis mīligais dinozaurēns seko līdzi savai bumbiņai, reaģē uz žestiem un luncina asti. Turklāt ar atsevišķas aplikācijas palīdzību viedtālrunī, mazo robotu ir iespēja arī vadīt, dāvināt viņam dāvanas un spēlēt dažādas spēles.

Vecums: 6-12
Platformas: Android, iOS
Cena: 85 ASV dolāri

Osmo (4-12)

Ja jūs meklējat pašu izcilāko izglītojošo spēlīti "Apple" planšetdatoram "iPad", tad jūsu meklējumi ir noslēgušies - šis viennozīmīgi ir ilggadīgākais hīts Rietumos. Komplekts veiksmīgi kombinē virtuālo vidi ar fizisko pasauli.

Vienīgais mīnuss - nepieciešamas angļu valodas zināšanas un vēlme maksāt 30 dolārus par katru nākamo "papildprogrammu" (starta komplektā ietilpst divas programmas). Bet, ja tomēr atrodas vecāki, kuri bērnam māca angļu valodu jau no autiņiem, ir iegādājušies "iPad" un nav pret naudas terēšanu - šī spēlīte būs lielisks pirkums.

Vecums: 4-12
Platformas: Apple iPad
Cena: no 70 ASV dolāriem

Meccano Meccanoid G15/G15 KS (12+)


Baumo, ka roboti pamazām sāk ieņemt planētu, tāpēc sākt ar viņiem draudzēties vajadzētu jau laicīgi. Bet vēl labāk - mācēt tos salikt un saprogrammēt. Šie komplekti (atšķiras izmērā un detaļu skaitā - 60/120 cm un 600/1100 gab.) atļaus jaunajam tehniķim salikt savu robotu, bet pēcāk to ieprogrammēt un risināt dažādus uzdevumus.

Lai atklātu pilnu mantiņas potenciālu, nepieciešams mobilā aplikācija, bet, ja viedtālruņa atvasei pagaidām nav, tad pamata funkcijas robots var veikt arī bez tā.

Vecums: 12+
Platformas: Android, iOS
Cena: 140/250 ASV dolāri

LeapFrog Epic (4-8)


Samērā liels 7 collu displejs, interesants dizains, lērums jautru un noderīgu programmu - "LeapFrog Epic" var uzskatīt par ideālu atvases pirmo planšeti. Turklāt daudzkārt lētāku nekā "pieaugušo" analogi.

Vecums: 4-8
Platformas: Android
Cena: 140 ASV dolāri

Parrot Airborne Night (10+)

Bezpilota lidaparāti, droni vai kvadrakopteri - sauciet tos, kā gribat, bet to strauji augošo popularitāti nevar noliegt, tāpēc nav izslēgts, ka bērns Ziemassvētku vecītim prasīs tieši šo mantiņu.

Tomēr pirms tērēt simtiem eiro "pieaugušajiem" modeļiem līdzīgi "DJI's Phantom 3", ir pamatota jēga iegādāties kaut ko lētāku, mazāku un funkcijās pieticīgāku. Piemēram, šis aparātiņš.

Vecums: 10+
Platformas: Android, iOS, Windows Phone
Cena: 100 ASV dolāri

Dash and Dot (8+)

Ieejas biļete robotehnikas pasaulē - lūk, tāds pārītis. Viņi radīti tam, lai iemācītu bērnus programmēt un saprast robotehnikas pamatus. Plus viņus var pieslēgt "robotizētām" "Lego" mantiņām, risināt ar to palīdzību dažādus uzdevumus un vienkārši labi pavadīt laiku.
Pārdošanā atrodami atsevišķi, bet uzsākt labāk uzreiz ar pāri.

Vecums: 8+
Platformas: iOS
Cena: 200 ASV dolāri par pāri

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!