Foto: DELFI
No Rīgas Austrumu slimnīcas šodien tiek izrakstīts pirmais pacients, kurš pagājušajā ceturtdienā cieta veikala "Maxima" drupās Zolitūdē, aģentūru LETA informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Pacients ārstējās Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā, un šo pēcpusdien mediķi viņa veselības stāvokli novērtējuši kā apmierinošu. Arī pacients paudis vēlmi ārstēšanos turpināt mājās, tāpēc viņš no klīnikas izrakstīts.

Ārstēšanos slimnīcā patlaban turpina pieci traģēdijā cietušie. Četri pacienti ārstējas Intensīvās terapijas klīnikā, diviem pacientiem veselības stāvoklis ir ļoti smags. Abi šie pacienti ir guvuši nopietnas traumas - ekstremitāšu lūzumus, multiplus sasitumus, smagu audu saspieduma sindromu, konstatēta arī iekšējo orgānu, tostarp nieru un aknu, nepietiekamība, koagulācijas traucējumi. Abiem pacientiem ir veiktas vairākas operācijas un patlaban viņiem tiek īstenota intensīvā terapija.

Vēl diviem pacientiem, kuri patlaban atrodas Intensīvās terapijas klīnikas speciālistu aprūpē, veselības traucējumi ir nopietni, bet stāvoklis tiek vērtēts kā stabils. Mediķi, izvērtējot pacientu veselības stāvokli, tuvākajā laikā varētu lemt par šo pacientu pārvietošanu uz ķirurģiskā profila nodaļām ārstēšanās turpināšanai. Pacientiem konstatēti ribu, mugurkaula un iegurņa kaula lūzumi, plaušu un sirds kontūzija. Ārsti plāno, ka būs nepieciešama arī atkārtota operatīva palīdzība.

Savukārt pārējie četri traģēdijā cietušie ārstējas dažādās ķirurģiskā profila nodaļās. Šiem cilvēkiem negadījuma rezultātā ir konstatēti ribu lūzumi un plaušu traumas, mīksto audu un pēdu saspiedumi. Viņu veselības stāvokli mediķi vērtē kā stabilu.

Kopumā Rīgas Austrumu slimnīcas mediķu aprūpē 21.novembra vakarā nonāca 11 lielveikala sabrukšanā cietušie.

Kā ziņots, ceturtdien vakarā Rīgā sabruka lielveikals "Maxima", kas atrodas Zolitūdē, Priedaines ielā. Vispirms ēkai iebruka jumts, bet pēc tam sagruva arī siena. Traģēdijā gāja bojā 54 cilvēki, vairāk nekā 30 tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!