Ceturtdien vairāki Valmieras uzņēmēji, nevalstisko organizāciju un pašvaldību pārstāvji nodibināja jaunu labdarības pastāstīja fonda izveides grupas komunikācijas vadītājs Ansis Bērziņš.

Šī būs kopienas fonda tipa organizācija, kas nodarbosies ar ziedojumu piesaisti. Latvijā kopienu fondi šobrīd darbojas trijās pilsētās - Talsos, Lielvārdē un Alūksnē, informēja Bērziņš.

Valmieras novada fonda mērķis ir veicināt pilsētas un rajona iedzīvotāju piederību savai pilsētai un novadam, kā arī sekmēt pilsētas un rajona attīstību, atbalstot iedzīvotājiem nozīmīgas idejas.

Fonds piesaistīs ziedojumus no iedzīvotājiem, uzņēmējiem, bijušajiem valmieriešiem un citām personām, kurām rūp Valmieras novada izaugsme. Par iegūto naudu tiks izsludināti projektu konkursi, kuros varēs pieteikties jebkurš valmierietis. Tādējādi valmierieši nodrošinās sabiedrībai svarīgu projektu īstenošanu neatkarīgi no ārējiem finanšu resursiem.

Atšķirībā no citām labdarības organizācijām Valmieras novada fonds strādās visām sabiedrības grupām un vajadzību jomām - naudu varēs saņemt gan sociālo jautājumu risināšanai, gan vides aizsardzībai, gan kultūras un sporta dzīves veicināšanai.

Ziedotāji par savu devumu saņems iespēju piedalīties projektu izvērtēšanā, savukārt pašvaldība un iedzīvotāji - sakārtotu dzīvesvidi.

Diskusijas un viedokļu izzināšana par fonda nepieciešamību Valmierā norisinās jau no pērnā gada oktobra. Iedzīvotāju, uzņēmēju, pašvaldības un nevalstisko organizāciju aptaujās noskaidrots, ka kopienas fonds palīdzēs Valmieras pilsētas un rajona izaugsmei un neatkarībai, nodrošinot organizētu labdarību.

Gan Valmierā, gan citviet Latvijā kopienu fondu ieviešanu atbalsta Baltijas un Amerikas partnerattiecību programma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!