Noķerts trešais ūdrs, kas tiks sūtīts uz Nīderlandi izmirušo ūdru populācijas atjaunošanai, aģentūru LETA informēja Valsts meža dienesta (VMD) Komunikācijas daļas vadītāja Aiga Grasmane.
Par noķertās ūdru meitenītes krustmāti ir kļuvusi Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Nīderlandē Baiba Laizāne. "Novēlot ūdrenītei labu iedzīvošanos Nīderlandes ūdeņos un ilgu mūžu, vēstnieces kundze devusi tai ļoti latvisku vārdu - Trīne," norādīja Grasmane.

Līdz šim projekta dalībnieki ūdrus nosauca tās Latvijas upes vārdā, kurā tie tika noķerti. Taču tagad jāaicina palīgi, jo noķerto ūdru skaits jau sen pārsniedzis to upju skaitu, kurās notiek ķeršana.

"Iepriekšējam ūdru puikam, kuru noķēra Kujas upē, vārdu Tilts deva Nīderlandes kolēģi. Trīne kopā ar saviem ceļojuma biedriem Tiltu un Lībi līdz ceļojumam uzturēsies Līgatnes parkā ūdru turēšanai speciāli piemērotā vietā. Lai ūdrīti netraucētu, apmeklētāji to apskatīt nevarēs," sacīja Grasmne.

Kā ziņots, kopumā uz Nīderlandi tiks vesti astoņi Latvijas ūdri. Ūdriem, lai tie labi iedzīvotos jaunajā mītnes vietā, jābūt ne vecākiem par 24 mēnešiem.

Nīderlandē ļoti populāra ir pirmā no Latvijas 2002.gadā pārceļojusī ūdru meitene Kuja. Pētnieki un arī sabiedrība uzmanīgi seko ūdru gaitām. Vietā, kur Kuja mēdz šķērsot autoceļu, izlikta tai speciāli izveidota brīdinājuma zīme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!