Administratīvā rajona tiesa šodien noraidīja sabiedrisko pakalpojumu ēdināšanas kompānijas SIA "Wanda" lūgumu pagaidām aizliegt Jūrmalas pilsētas domei slēgt līgumu ar SIA "Priority" par restorāna, bāru un kafejnīcu pakalpojumu sniegšanu Dzintaru koncertzāles apsaimniekošanā un pārvaldīšanā esošajās teritorijās.

"Wanda" tiesu bija lūgusi apturēt Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) šā gada 23.marta lēmuma darbību, ar kuru Jūrmalas domei atļauts slēgt līgumu ar "Priority" līdz brīdim, kamēr tiesa pēc būtības būs izvērtējusi šo IUB lēmumu.

Ceturtdien pieņemto tiesas lēmumu 10 dienu laikā "Wanda" var apstrīdēt Administratīvajā apgabaltiesā, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Ksenija Novikova.

Jau ziņots, ka tiesā iepriekš tika izskatīts kompānijas "Wanda" lūgums piemērot pagaidu noregulējumu līdz brīdim, kamēr pēc būtības nebūs izšķirts strīds par tiesībām slēgt līgumu par minētajiem pakalpojumiem Dzintaru koncertzāles apsaimniekotajā zonā.

Šā gada sākumā Jūrmalas dome veica iepirkumu pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Dzintaru koncertzāle" vārdā. Bija paredzēts, ka iepirkuma procedūras uzvarētājs ieguldīs līdzekļus Dzintaru koncertzāles apsaimniekošanā un pārvaldīšanā nodotajās teritorijās, kā arī piecus gadus maksās uzņēmējsabiedrībai nomas maksu par teritoriju izmantošanu.

"Dzintaru koncertzāle" prognozēja, ka pakalpojuma sniedzēja ieņēmumi no bāra, restorānu un kafejnīcu pakalpojumu sniegšanas piecu gadu periodā varētu būt 352 500 lati bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Savukārt saskaņā ar iepirkuma procedūras dokumentāciju minimālā maksa par teritoriju lietošanu bāra, restorānu un kafejnīcu pakalpojumu sniegšanai bija noteikta vasaras sezonā - no 29.maija līdz 6.septembrim - par vienu gadu 29 500 lati bez PVN, kas savukārt piecos gados būtu 147 500 lati bez PVN.

Šo lēmumu slēgt līgumu ar "Priority" Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) apstrīdēja "Wanda", lūdzot aizliegt līguma slēgšanu.

"Wanda" argumentēja, ka paziņojums par iepirkuma sākšanu bija publicēts Jūrmalas domes mājas lapā 13.janvārī, pieteikumu iesniegšanas termiņš noteikts 27.janvāris, tādējādi 13 dienas, kas atvēlētas piedāvājumu sagatavošanai, bija nesamērīgi īss laiks.

Turklāt Jūrmalas pilsētas domes uzaicinājumā piedalīties iepirkumā bija paredzēts sagatavot un pievienot piedāvājumam materiālus, kurus tehniski nebija iespējams sagatavot 13 dienu laikā. Tāpat "Wanda" uzskatīja, ka nav iespējams sagatavot citu tirdzniecības vietu skices 13 dienās.

IUB izskatīja sūdzību un šā gada marta beigās atļāva Jūrmalas domei minētā līguma slēgšanu ar "Priority".

Tomēr maija sākumā atklātībā parādījās ziņas, ka patlaban apcietinātais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") pirms atbrīvošanas no amata vēl gribējis noslēgt pašvaldībai neizdevīgus līgumus.

Kā tolaik sacīja Jūrmalas domes deputāte un SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes locekle Marija Vorobjova, Munkevics spiedis "Dzintaru koncertzāles" vadību parakstīt līgumu ar firmu "Priority" par kafejnīcas apsaimniekošanu. Deputāte uzskata, ka šī firma tikusi lobēta un šāda līguma noslēgšana būtu prettiesiska, tādēļ atteikusies to parakstīt, bet par to Munkevics viņu plānojis 19.maijā atbrīvot no valdes locekļa amata.

Pēc Vorobjovas teiktā, viņa atklājusi, ka konkursa nolikums esot speciāli labots tā, lai uzvarētu "Priority". Turklāt iepirkumu komisija esot patvarīgi līgumā ielikusi punktu, kas ir īpaši neizdevīgs koncertzālei. "Ja uzņēmums neveiktu paredzētās investīcijas, tad tam būtu jāmaksā 0,1% dienā no līguma summas. Bet jaunais punkts paredz, ka koncertzāle uzņēmumam savu saistību neizpildes gadījumā maksās 1% soda naudas dienā," sacīja deputāte.

Tāpat domniece atklājusi, ka iepirkuma komisija konkurējošajam uzņēmumam par konkursa rezultātiem paziņojusi vēstulē, kas datēta ar 10.februāri, bet protokols datēts ar 11.februāri, tātad lēmums par uzvarētāju pieņemts jau iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!