Foto: AFI
Administratīvā rajona tiesa pilnībā noraidījusi dunalcnieces Veltas Zentas Ārijas Beķeres lūgumu atcelt Pārtikas un veterinārā dienesta lēmumu par viņai uzlikto naudassodu un ērzeļa Vikija konfiskāciju, ziņo "Kurzemes Vārds".

Tiesāšanas ilga vairākus gadus. Konflikts, no kura izriet šī lieta, sākās 2007. gadā, kad Vikijs izlauzās brīvībā un apciemoja septiņus kilometrus tālāk esošo "Purviņu" saimniecību, kur apsēkloja šķirnes ķēvi, kam vajadzēja piedalīties sacensībās, vēsta "Kurzemes Vārds".

Tika lūgta gan policijas, gan Pārtikas un Veterinārā dienesta palīdzība. Dzīvnieks tika konfiscēts, jo viņa klejojumi turpinājās. Saimniecei tika uzlikts arī naudassods.

Beķere uzskata, ka ērzelis viņai nozagts, jo apmeklējot "Purviņu" mājas atkārtoti, tas ticis uzskatīts par bezsaimnieka dzīvnieku un ievietots šīs māju stallī.

Pēc PVD ziņām, Vikijs bijis nobadināts, taču Beķere tam nepiekrita, tiesā rādot fotogrāfijas ar savu labi kopto dzīvnieku. Pašlaik Vikijs ir nosūtīts uz Zviedriju, taču tā bijusī saimniece uzskata, ka ērzelis tai nozagts.

Uzzinot par prasības noraidījumu, Beķeres pārstāvis Santo Riežnieks laikrakstam "Kurzemes Vārds" sacīja, ka, pēc viņa domām, spriedums būtu jāpārsūdz, taču, tā kā Beķere ar viņu vēl nebija sazinājusies, viņš pagaidām nevarot pateikt, kāda būs tālākā rīcība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!