No šā gada 1. aprīļa, veicot regulāros starptautiskos pasažieru autopārvadājumus starp Latviju un valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, uz biļetēm un citiem braukšanas dokumentiem būs jānorāda konkrēti obligātie rekvizīti, ziņo Satiksmes ministrija.
Šobrīd obligātie biļešu rekvizīti ir noteikti tikai iekšzemes un Eiropas Savienības teritorijā veiktajiem starptautiskajiem pasažieru autopārvadājumiem, bet pārējos regulārajos starptautiskajos maršrutos biļešu rekvizītus var noteikt pats pārvadātājs, informējot Satiksmes ministriju.

Lai nodrošinātu to, ka ikviens pasažieris savā biļetē var atrast vismaz minimālo informāciju par braucienu un kompāniju, kas to nodrošina, noteikts, ka biļetē būs obligāti jānorāda pārvadātāja nosaukums, biļetes numurs, brauciena sākumpunkts un galapunkts, kā arī biļetes pārdošanas datums, derīguma termiņš un cena.

Turklāt attiecīgo biļešu paraugi visiem regulārajiem starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem starp Latviju un valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, būs jāiesniedz saskaņošanai Satiksmes ministrijā.

Biļešu obligāto rekvizītu noteikšanu starptautiskajos pasažieru pārvadājumos starp Latviju un valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, atbilstoši 2007. gada 13. decembrī pieņemtajiem grozījumiem "Autopārvadājumu likumā" paredz Satiksmes ministrijas sagatavotie "Noteikumi par biļešu obligātajiem rekvizītiem regulārajos starptautiskajos pasažieru pārvadājumos starp Latviju un valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis". Noteikumi otrdien, 26. februārī, tika apstiprināti valdības sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!