Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 20. novembrī, pulksten 19:15, LTV1 ēterā būs skatāma TV spēles Ciemos fināla sērija, kurā tiks noskaidrots uzvarētājs. Par viedākā Latvijas novada titulu un galveno balvu no Latvijas Mobilā Telefona (LMT) cīnīsies trīs komandas – Baldone, Alūksne un Viesīte.

Raidījuma pēdējā sērijā dalībniekiem būs jārisina matemātiski uzdevumi Rūdolfa Blaumaņa stāstā Brīnumu zālītes, jāatklāj stāsti par Skanstes kalniņu, Ērgļu saspridzināto dzelzceļa tiltu un Engelberta fon Tīzenhauzena pils drupām, jāiztur Ābrama spēriens un jāizšūpojas Līgavas bizē Braku takās.

Negaidītu drosmi raidījuma noslēdzošajā sērijā parādīs spēles jaunākā dalībniece - alūksniete Linda, kura, pārvarot bailes un uzņemoties milzu atbildību, viena pati veiks sarežģītu gaisa atrakciju uzdevumu.

Raidījuma sezonas izskaņā skatītāji varēs vērot līdz šim spraigāko sacensību, jo tās rezultātā tiks noskaidrota varošākā Latvijas novada titula ieguvējs. Saspīlējums dalībnieku vidū būs liels, taču noslēgumā uzvaru svinēs un kopīgi priecāsies visi finālisti, kas šova filmēšanas laikā kļuvuši par labiem draugiem.

Kā atzīst Ciemos varoņi, piedalīšanās raidījumā ir bijis spraigs piedzīvojums - apceļota visa Latvija, iepazīti vietējie visos Latvijas novados. Spēle ļāvusi dalībniekiem iepazīt arī pašiem sevi.

Lai arī veikts grūtiem pārbaudījumiem un izaicinājumiem pilns ceļš, bijušas asaras, traumas, smiekli, dziesmas un dejas, viņi savu izvēli nemainītu, jo dalība spēlē devusi gan jaunas zināšanas, gan rosinājusi vēl vairāk iemīlēt un atklāt savu pilsētu un Latviju kopumā.

Ciemos dalībnieki aizstāv ne tikai sava ciema vai pilsētas godu, bet arī cīnās par vērtīgām balvām no projekta idejas autoriem - Latvijas Mobilā Telefona.

Spēles uzvarētāji saņems Samsung planšetes GalaxyTab 4, savukārt komandas pārstāvētajai pilsētai LMT dāvās 7000 eiro pilsētas attīstības projektiem, kurus varēs ieteikt paši pilsētas iedzīvotāji.

Idejas, kuras tiks atzītas par vislabākajām un noderīgākajām pilsētas izaugsmei, saņems uzņēmuma piešķirto naudas balvu projektu realizācijai.

Aktīvu dzīves pozīciju godinošā TV viedspēle Ciemos ir Latvijas Mobilā Telefona un VFS Films kopdarbs. Raidījuma pēdējo epizodi varēs noskatīties 20. novembrī pulksten 19.15 ar atkārtojumu tās pašas nedēļas sestdienā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!