Pirmdien Eiropas Namā - Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā telpās - notika apaļā galda diskusija par Eiropas Tūrisma Stratēģiju (Atjauninātā ES tūrisma politika - veidojot spēcīgāku Eiropas tūrisma partnerību), kuru vadīja Eiropas Parlamenta deputāts Aldis Kušķis. Diskusijas dalībnieki uzsvēra, ka neskatoties uz to, ka tūrisma politika ir nacionālo valdību atbildības joma, Eiropas institūcijas var sniegt finansiālu atbalstu Latvijas tūrisma attīstībai un tūrisma izglītības iespēju paplašināšanai.
Lai kopīgi apspriestu Eiropas Komisijas iesniegto priekšlikumu un Eiropas Parlamenta ziņojumu, piedalījās vadošie tūrisma jomas speciālisti Latvijā - Aira Andriksone (Ekonomikas ministrija), Santa Graikste (Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija), Ilgvars Ābols (Vidzemes augstskola), Daina Vinklere (Biznesa augstskola "Turība"), Kitija Gitendorfa (Latvijas Tūrisma Aģentu Asociācija (ALTA) )un Gundega Zeltiņa ("LatviaTours" valdes priekšsēdētāja).

Eiropas Parlamenta deputāts Aldis Kušķis noslēgumā atzīmēja, ka Eiropas Parlaments augstu vērtē Latvijas tūrisma industrijas profesionālo viedokli un liela daļa no jau iepriekš izteiktajiem papildinājumiem ir iekļauti EP ziņojumā. Nav pieļaujama kādas nozares,piemēram aviokompāniju, finansu diktāts un necaurspīdīga lidostu nodokļu iekasēšana no pasažieriem.

Balsojums par šo ziņojumu Eiropas Parlamentā ir plānots š.g. 29.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!