Piektdien pusdien Ogrē, Upes ielas galā, dārzkopības teritorijā applūdušas aptuveni 40 mājas, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Pirmdien ap plkst.16 tika saņemta informācija, ka Ogrē, Upes ielas galā, cēlies ūdens līmenis, un applūdušas vairākas mājas. Patlaban applūdušas divas ielas.

VUGD pārstāvji jau ir apstaigājuši aptuveni 25 mājas, no kurām tikai četras ir apdzīvotas. To iedzīvotāji atteikušies no palīdzības, tostarp evakuēšanās. Vienas mājas iedzīvotājiem palīdzēts atslēgt elektrību.

Ūdens līmenis pagaidām neesot sevišķi augsts - virs potītēm, taču ik pa brīdim tas mainoties - te ceļas, te atkal krītas, stāstīja Šembele.

No 40 applūdušajām mājām septiņās bija cilvēki, taču viņi no evakuācijas atteicās. Ogres pašvaldības policijas darbinieki jau aizvadītajā nedēļā šīs teritorijas cilvēkus informēja par rīcību māju applūšanas gadījumā, līdz ar to cilvēki zina, kas viņiem jādara. Patlaban applūdušajām mājām tiek atslēgta elektrības padeve.

Pārplūdušās upes vietā ūdens līmenis ir cēlies par pusotru metru. Arī pagājušajā gadā pavasarī applūda šī teritorija, vēstīja Šembele.

VUGD darbinieki šovakar vēl apsekos teritoriju, lai noskaidrotu, kurā vietā un cik liels ir izveidojies ledus sastrēgums, kā dēļ arī strauji cēlies ūdens līmenis upē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!