Ogres novada dome plāno paaugstināt apkures tarifus 2008./2009.gada apkures sezonai , vēsta "Ogres Vēstis".
Ogres novada pašvaldības aģentūrai "Mālkalne" iepriekšējā apkures sezonā bijuši 92 887 latu lieli zaudējumi. Aģentūras tehniskais direktors Alberts Vilcāns informē, ka siltā ziema daudzus siltumapgādes uzņēmumus iedzinusi dziļos mīnusos, bet "Mālkalni" glābis divpakāpju tarifs.

Iedzīvotāji priecājas par silto ziemu, jo mazāk jāmaksā. Pagājušajā sezonā Ogrē par apkuri bijusi zemākā maksa pēdējo desmit gadu laikā. Pēc Vilcāna informācijas, vidēji iedzīvotāji maksājuši 45 santīmus par kvadrātmetru, bijušas mājas, kur maksa sasniegusi arī 48, 49, 54 un 56 santīmus par kvadrātmetru. Tas iespējams, pateicoties iespējai mājās regulēt siltuma temperatūru atkarībā no laika apstākļiem. Mājās, kur nosiltinātas gala sienas, vairs nav auksts un mitrs gala dzīvokļos, līdz ar to siltums vienmērīgāk sadalās pa dzīvokļiem. Agrāk gala dzīvokļos cilvēki sala, bet vidējos dzīvokļos bija silti un karsti, tagad šīs atšķirības novērstas.

"Mālkalne" jau laikus plāno palielināt apkures tarifu 2008./2009.gada apkures sezonai. Plānots no 2008. gada 1. maija līdz 2009. gada 30. aprīlim apstiprināt šādu maksu: daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem un juridiskām personām daudzdzīvokļu mājās neatkarīgi no apsaimniekotāja pastāvīgā maksa mēnesī par vienu kvadrātmetru visu gadu būs 0,102 lati bez PVN, mainīgā maksa (pēc siltumskaitītāja rādījumiem) – 21 lats par Mwh bez PVN, bet pārējām fiziskām un juridiskām personām – 26,84 lati par Mwh bez PVN. Vilcāns sacīja, ka arī citās pilsētās pieaugs apkures tarifi, bet Ogres palielinātā maksa ir viena no zemākajām valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!